TC over Bluetooth

Der skal nok vise sig at være en del der har oplevet – lidt – problemer med synk mellem lyd og billede.
Specielt efter 5Dmk2 kom for pænt mange år siden.
Lige siden har mange kunne opleve hele TV hold står og klappe umotiveret på den ene location efter den anden.

Noget der – potentielt – begynder at ligne en fjern fortid.
Virksomheden Timecode Systems, har nemlig netop sluppet deres nye “UltraSync BLUE”, der som – du har gættet – er en “synk enhed”, der kan synkronisere diverse enheder med TC, eller tidskode ( timecode ).

Og nu hvor den gør det over Bluetooth, kan vi alle læne os tilbage og slappe helt af.
Lige med det forbehold, at der ikke rigtigt findes nogle løsninger der kan tage TC ind via Bluetooth.

Et gæt herfra er dog at det – lige om snart – bliver muligt at købe sjove BNC dimser eller andet, der kan tage Bluetooth signalet ind og konvertere dette til TC lyd eller til konventionel TC, i BNC indgangen, hvorefter lyd og billede er synkroniseret.

I en PM fra producenten kan de ydermere løfte sløret for at deres “nøjagtighed” er pænt høj, da både selve systemet og Bluetooth “snakken” taler “i subframes”, hvilket må betyde at løsningen er mere end “frame præcis”.
TC over Bluetooth med Timecode Systems Limited
Systemet der er patenteret som en ny version af “timecode sync” og en “control protocol”, må med andre ord formodes at fungerer efter hensigten.
Og – som du måske har tænkt over det, så betyder løsningen jo også at hold der arbejder med en lyd m/k og en foto m/k i “snor”, nu kan droppe ledningerne og helt overgå til at køre synk over dette system, og lyd over de trådløse, der jo alligevel allerede er en del af hverdagen.
Suppleret med at der stadig er TC enhederne imellem.

Læs også  2A Media & Mediability ude med god ide

Paul Scurrell, CEO of Timecode Systems Limited forklarer:
-The beauty of this solution is that the timecode is embedded directly into a timecode track, so there is no need for any additional conversion software; the metadata is in the right format to be automatically recognised by professional NLEs, starter han og fortsætter.
-This launches a whole new era for multicamera video production in which content from prosumer and consumer audio and video has the potential to be combined, aligned, and edited together with ease and efficiency, and with the same high level of accuracy as footage from top-end, professional recording devices, slutter han.

Jamen, tænker du så.
Det er garanteret hylende dyrt at droppe den trådløse returlyds mic, der jo også – ind imellem – bruges til netop TC, for dette system.
Overhovedet ikke.
Startprisen er 149 Euro, og da den er pænt lille, konkret 55mm x 43mm x 17mm er det jo værd at overveje hvordan man får denne integreret i et multikamera eller et EFP set up.

UltraSync BLUE, er ydermere tænkt som et slags supplement til alle de andre trådløse enheder som Timecode Systems i forvejen sælger.
Tjek dem ud på deres site, hvor du blandt andet kan læse om deres long-range RF “repeater” til deres løsninger der fungerer med både audio optagere og andre Timecode Systems.
Der skulle være en kommende (?) OEM support, ganske som at der allerede skulle være en form for OEM sync med AtomX Sync, der så lyset sammen med Atomos Ninja V.

Læs også  Cinema 4D ude som M1 program

Paul Scurrell fortsætter:
-With more and more prosumer and consumer cameras and sound recorders coming with built-in Bluetooth technology, we saw an opportunity to use this wireless connectivity to exchange timecode metadata, fortsætter han.
-By integrating a robust Bluetooth Low Energy chip into UltraSync BLUE, we’ve been able to create a simple, low-cost timecode sync product that has the potential to work with any camera or sound recording device with Bluetooth connectivity, slutter han.

Læs videre her.

Her lidt video