Kriger lander på TV2s mandage

Baggrunden for den kommende miniserie på TV2, “Kriger”, er naturligvis at vi her i landet efterhånden har så mange veteraner der har været i endnu flere krige, hvorfor det jo oplagt nok går galt for nogle af disse helte.
Det er med andre ord blevet tid til at en seks episoders serie, hvor navne som Danica Curcic, Dar Salim og Lars Ranthe, træder op på din skærm som alt fra – rigtige – helte, til det modsatte.

Bag historien står Christoffer Boe, der i følge TV2 har skabt et “actiondrama om fællesskab, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk”.
Behørigt suppleret med en ( enkelt ?) kærlighedshistorie, der denne gang er imellem en krigsveteranen og en politikvinde.

Uden lige at have set serien gætter vi på at det giver lidt problemer, da krigsveteranen ( vel sagtens ) ikke er helt så skudt i et parcelhus i en fjern forstad til Gedser, som politikvinden er det.

TV2 serie om krigsveteraner og store følelser
Ledende rolle er CC, der kommer “hjem” eller “aktiv militærtjeneste for Danmark i verdens krigszoner gennem ti år”.
Sidste job fik CC hans bedste ven, Peter, dræbt, hvorfor “CC – hjemme i Danmark – er plaget af skyld” samtidig med at han ikke “kan finde sig til rette i et samfund, som helst vil glemme alt om krig”.

Læs også  MTG har købt hele World Boxing Super Series

Og nu hvor Peter har en enke, Louise, har du måske gættet hvem CC kaster sig over.

Hun “arbejder i politiet som efterforsker med særligt fokus på bandekriminalitet” og har specielt fokus på “rockerkongen Tom, der tidligere er sluppet for en stor retssag”.

Kanalchef, Lotte Lindegaard, har fornyligt forklaret at netop “fiktion er blevet en solid styrkeposition for TV2 familien”, bedst understreget af “Klovn”, “Håbet” og “Lykke-Per”, samt “Badehotellet” og endelig “Sygeplejeskolen”, der i følge kanalchefen er fine billeder på hvilken type drama TV2 glæder sig til at sende ud til seerne.
TV2 serie om krigsveteraner og store følelser
Hun siger:
-Vi er meget glade for, at Christoffer Boe i “Kriger” har været optaget af fællesskaber i forskellige former – et tema, som er i tråd med TV2s fokus på “Alt det, vi deler” starter hun og fortsætter.
-Miniserien er et succesfuldt format for TV2. Det appellerer til et bredt publikum, og det giver os mulighed for at tiltrække store talenter – i dette tilfælde Christoffer Boe – hvilket vi er meget stolte af, slutter hun.
TV2 serie om krigsveteraner og store følelser
Fiktionschef, Katrine Vogelsang er også glad.
Hun siger:
-Christoffer Boe er en instruktør i særklasse, og det er en stor ære og glæde for TV2, at han har mod og lyst til at kaste sig over tv-serie-formatet. Hans visuelle kunnen og kunstneriske vision er et markant bidrag i den videre udvikling og fornyelse af TV 2s danske tv-fiktion, slutter hun og bliver suppleret af producer Jonas Allen.

Læs også  Ny pris til Citizen Dane

Han siger:
-Med “Kriger” har vi ønsket at kombinere vores tv-serie-erfaring med Boes markante kreative tilgang og visionære kræfter og skabe en vidtrækkende, intensiv serie om fællesskab, loyalitet og kærlighed, slutter han.
Folk der har mod på at se med, kan glæde sig til en mandags premiere den 8. oktober.

Her en promo for serien.

Kriger_Trailer25Sek_ Uge_til_Banner from TV 2 Marketing on Vimeo.