Superligaen bliver til eSuperliga

Rolig nu !
Det er ikke dit elskede fodbold der er skifter navn og som bliver udskiftet med papfigurer i en spil verden.
Det er derimod DreamHack der sammen med “begrebet/butikken” Superliga skaber eSuperliga, som Discovery Networks Denmark og den danske Superliga, nu vil til at “sende” på en af Discovery kanalerne, selv om at det er et MTG produkt.

MTG selv forklarer at det er “deres strategi” at “nurture the esports ecosystem and ignite expansion into larger audiences”, hvilket må kunne oversættes til at de bare vil have en masse flere til at se reklamerne i programmerne og ved siden af.
Og at det er mindre vigtigt hvor det bliver sendt.

Aftalen, der er et såkaldt “unique multiyear media partnership” mellem DreamHack og Discovery Networks Denmark og den danske Superliga, ser dermed ud til at betyde at der skal produceres en hulens masse mere eSport, og at målgruppen må formodes at være de samme som kigger på netop Superligaen.
Discovery Networks Denmark sender MTG konceptet eSuperliga
Samarbejdet er ydermere det første FIFA / eSport / DreamHack samarbejde, der ser ud til at handle om at det – for eksempel – kunne tænkes at dem der kigger på “spil på TV” ( eller andre platforme ) kunne tænkes at blive overtalt til at se på Superliga, når de bliver lidt ældre.
Som eksempel.

Læs også  eSport er nu prime time TV

Fik vi pointeret at det – alligevel – har lidt med de her danske fodbold spillere at gøre.
FIFA er jo også dem der sælger fodbold som computerspil, hvorfor den type eSport det skal spilles over de næste par år, sagtens kunne tænkes at betyde at de her spillere som en del af seernes oplevelse kommer til at spille både i den fysiske verden, og som spil, altså i den virtuelle verden.

Opsummeret bliver det hele til et “New visionary media product”, der giver seerne endnu flere oplevelser.

Opstart på det hele er den 5. november hvor seerne kan se frem til 7 ugers “kamp” mellem Superliga klubberne” der spiller om 50.000 Euro i EA Sports FIFA 19, som en del af “the Official League Qualifying events in the EA Sports FIFA 19 Global Series, hvor vi gætter på at vinder klubben fortsætter.

Selve transmission kommer så Dplay suppleret med “broadcast” på Canal 9 to gange om ugen, hvor et studie med “kendte kommentatorer” kommenterer på ( ?) FIFA spillet, der jo problemfrit kan spilles fra et par Konsoller hjemme eller i studiet.

Peter Nørrelund, EVP, Head of Product Development and Incubation, and Co-CEO of DreamHack siger:
-MTG has been partners with Superliga for 20 years, and the new competitive gaming tournament is a natural digital evolution of the most watched sports league in Denmark. Together with Electronic Arts’ hit FIFA 19 as the playing field, we are creating a first-class esports product tailored for TV viewers, with superior production quality, consistent schedule and gripping storytelling around the action, slutter han.

Læs også  DRK møder skuespillerne inde i skuespillerne

Som vi forstår det, vil deltagerne fra de 16 eSuperliga hold kunne ende med at blive en slags professionelle “FIFA playere”, og spille for (?) løn for (?) eSuperligaen.
Det kræver dog at der findes mindst to spiller og en “coach”.