Såkaldt ulovligt TV vokser

Mængden af de såkaldte ulovlige internet-tjenster, “der lokker med hele pakker af tv-kanaler eller livestreaming af sport”, til ganske andre priser end dem kunderne er vant til hos de almindelige udbydere, er i følge Rettighedsalliancen vokset med vilde 83 procent i 2017.

Ikke overraskende er antallet af besøg på disse tjenesters platforme vokset tilsvarende.
Som eksempel ses Champions League nu 28 procent “mere”, end tidligere.
Desværre sker kiggeriet på de tjenester der ikke er lovlige, i følge selvsamme Rettighedsalliance.

Kulturministeriet, Teleindustrien og Dansk Industri, har netop diskuteret emnet og lancerede i tirsdags “Share With Care”, der er en kampagne, der skal fortælle om ulovlighederne.
Problemet ser ud til at være at forbrugerne ikke er – specielt – opmærksomme på at en del af de tjenester der tilbyder det samme som TV distributørerne til helt andre priser, ikke nødvendigvist er lovlige her i landet.

Der foregår masser af ulovligheder på Internet
Det er – som de fleste vil være klar over – ved at være en gammel historie at der bliver streamet film og TV indhold på nettet, der ikke er helt pænt i kanten.
Udviklingen sker ydermere samtidigt med at der generelt bliver tegnet stadig færre nye TV abonnementer, samtidig med at mange ganske enkelt dropper at have et af slagsen.

Ved lanceringen ( tirsdag ) sagde kulturminister Mette Bock:
-Hvis ikke kunstnerne får deres andel af indtægterne, så vil der simpelthen ikke være noget at se i fremtiden. Derfor skal vi som samfund bakke op om den her kampagne, og det tror jeg, danskerne godt kan forstå, sluttede hun.

Læs også  Godt Q-Ball nyt

Der findes de mange fine tanker og grafer ingen “præcise tal for omfanget af ulovlighederne på nettet”.
Rettighedshavere, teleselskaber og andre mener dog at omfanget er stort.

Der findes således en lang række analyser, der – mere eller mindre – alt viser at problemet er der og at det er udtalt.

I konkreter findes der således en række streamingtjenester der kun streamer musik.
Disse har sænket af ulovligt downloaded musik, ganske som streaming af film og tv burde være aftagende.

Dette mener Rettighedsalliancens dog ikke er tilfældet.
De mener derimod at udviklingen går den modsatte vej.
Der foregår masser af ulovligheder på Internet
Deres årsrapport 2017, vurderer således at “det samlede antal besøg på ulovlige film- og serietjenester på nettet er vokset med 67 procent på et år”.
Lederen af Rettighedsalliancen, Maria Fredenslund, kan ydermere fortælle at den stigning der blev konstateret i 2017, ser ud til at fortsætte ind i 2018.

Tallene der i den forbindelse leveres af SimilarWeb og MarkMonitor, der begge kigger på trafik uden at have adgang til logfiler.

Tilbage til TV streaming, ser det ud til at der findes udbydere af “store kanal-pakker”, der “sælges til en brøkdel af, hvad lovlige udbyder kan tilbyde dem til”.
Som ofte via et program, eller en app, der så ellers sørger for at den enkelte kunde har adgang til det der ellers kun kan hentes hos de kendte udbydere, til helt andre priser.
Tendensen har for længst holdt sit indtog på sportsmarkedet, hvor high pay TV som “internationale sportsbegivenheder” sælges “til et IP nummer”.

Læs også  Se Champions League finale i 4K VR

Og nu hvor “antallet af besøg på hjemmesider, der udbyder ulovlige tv-abonnementer” steg med 83 procent sidste år, suppleret med at såkaldt “begivenhedsstreaming” ( sport og events ) steg med 28 procent ser det ud til at der er en – endog – meget stor forskel på hvad forbrugerne mener at det koste at kunne se med, og den pris der er den “officielle”.

Rettighedsalliancen, kæmper med andre ord mod forbrugerne på netop dette område.
Samtidig ser det jo- som bekendt – ud til at der er at utal af lovlige streamtjenester, der – konsekvent – kan tilbyde identiske produkter til forbrugerne, til helt andre priser end de lokale TelCoer kan ( som eksempel ).

Share With Care er således ikke kun et vink med en vognstang fra for eksempel SE/Stofa.
Herfra efterlyser marketingdirektør Liselotte Bauer Mols en integration af “Share With Care” på TV platforme, så dem der – for eksempel – ser TV sport, også bliver gjort opmærksomme på at der er faldgrupper der ude.

I forhold til film, kan forbrugerne altid tjekke om den film de vil se, på en tjeneste fra – for eksempel – Malta, er lovlig at se der, eller ej.
Til formålet har Rettighedsalliancen etableret FilmFinder.dk, der dog kun omfatter “ikke biografaktuelle film og TV serier”.

Læs også  4 ud af ti ser ikke broadcast om 5 år i UK

De nyeste tal skulle i følge Nordic Content Protection, der er en Antipirat-organisation, at der i 2017 var 50.000 danske husstande der “abonnererede på en ulovlig tv-tjeneste”.

Vil du læse mere om rettigheder skal du herhen.

Besøg Share With Care her.