Nent Groups Alex bliver en global serie

Kort efter at alle Viaplay kunder fik muligheden for at hygge igennem med “Alex”, der er en Nent Group Original, kunne resten af verden glæde sig med.
Nordic Entertainment Group har nemlig fået solgt endnu en af deres kommende originale serier til det meste af verden.

Nordic Entertainment Group har derfor sat gang i sæson 2, nu hvor “global broadcast and streaming partners” skulle have investeret netop så heftigt i denne series første sæson at der nu er budget til endnu en af slagsen, der jo har det med at blive til flere, når først succesen er sat i system.

NentG er ikke specielt præcis omkring hvem der har investeret i første sæson.
De lover dog at serien er solgt til “broadcast og streaming i Europe, i Asien og til US”.
Specielt det sidste område, USA, er pænt heldigt, da salg til USA, plejer at være den endelige “guld stempel”, der fortæller at denne producent altså kan det “der skal til”, for selv at få det amerikanske publikum til at kigge med.
Alex får en sæson til - ude på verdensmarkedet

Nordic Entertainment Group kan dog ikke lade helt være med at blære sig bare lidt.
Alex sæson 1 er således – blandt andet – solgt til:

Channel 4/Walter Presents (England)
ProSiebenSat.1 Media SE and Polyband (Tyskland)
Amazon Prime Video (Frankrig)
MHZ (US)
My Nordic TV (Kina)
Canal+ (Polen)
Pop TV (Slovenien).

Læs også  Viaplay nået til Finland

Den kommende sæson 2, fortsætter ikke overraskende hvor sæson 1 slutter, og lader den korrupte politimand Alex fortsætte hans kamp for at blive mindre korrupt.
Det er som bekendt når alle han kender er gangstere og det der er værre.
Og nu hvor flere af dem er sure på ham, er det – om muligt – endnu sværere.

Den ledende kvinde Rakel Wärmländer, ser ud til også at komme tilbage, ganske som Maximilian Mrsic og Anja Lundqvist også kommer igen.

Næste sæson bliver som med den første skrevet af Frans Wiklund mens Alain Darborg har instrueret.
Ideen til historien er fortsat en som Dragomir Mrsic og Mikael Cross har udtænkt.
Alex får en sæson til - ude på verdensmarkedet
Og hvis de ikke oplyste tal er korrekte er “Alex” den mest sete Original på Viaplay, hvilket – alene – burde være nok til en sæson til.
Nu hoppede resten af verden så på, hvilket blot gør det endnu sjovere at producere en hel sæson til.

BBC, der ikke selv sender serien har det til trods kaldt den “One of the Nine TV shows to watch in September” ( 2018 ) ( vi gætter på at den blev sendt på Channel 4 i september.

Jakob Mejlhede Andersen, NENT Group EVP and Head of Content, er glad og siger i denne engelske PM:
-Moral complexity, nail-biting drama and bone-crunching action – “Alex” has it all. Season one was a smash hit with viewers across the Nordic region, and now we’re looking forward to the series going global. This once again proves the relevance and popularity of our storytelling. For the best talents creating the best content, look no further than Nent Group’s originals, slutter han.

Læs også  YouSee og Stofa kunder kan ånde lettet op

Nicklas Wikström Nicastro kommer til at producere sæson 2 for SF Studios, der blandt andet har fundet lidt finanser hos “Film i Väst” og hos UK-baserede Nevision, der co-producer.

Optagelserne går igang i dette efterår i Gøteborg.

Nent Group, der ser ud til at have fundet en forretningsmodel der “fungerer” for serie produktion har – generelt – 50 “Originals” på vej.
Enten helt nede i projektniveauet, eller nærmeste færdige produktioner, der blot lige skal programsættes og sælges bredt.

Blandt disse, der nu alle har internationale titler fra starten af, er ( blandt andet ) “Conspiracy of Silence”, “Couple Trouble”, “Rig 45”, “The Lawyer”, Stella Blómkvist”, “Black Lake” ( s2 ) og mere.
Nyeste ( kun annoncerede ) er :
“Saga’s Stories”, “The Inner Circle”, “Cold Courage”, “The Great Escape” ( s2) “Those Who Kill”, “Four Hands Menu”, “Hidden”, “Wisting”, “Pros and Cons” og endelig “Straight Forward”.

Det er muligt at finde mere info om de enkelte serier, hvis du – for eksempel – starter her.

Her en promo for den første sæson af Alex, der – fortsat – kun har været sendt på Viaplay, her i landet. ( som vi forstår det er den til at se på ViaFree, igen kun i Sverige, ganske som TV3 igen i Sverige også har sendt serien. )
S1 kunne dermed sagtens tænkes at blive sendt på TV3 her i landet senere i år, nu hvor det snart er 12 måneder siden den blev sendt på Viaplay.

Læs også  Så nåede Viaplay til Hollywood