Ugen før ugen

Så er der blot en uge til at TV2 går helt ind i kræftens tegn, og konverterer en lang række af deres eksisterende formater til “Knæk Cancer formater”.

Som vi forstår det snyder “Go’ morgen Danmark” og tager allerede i denne uge ( på søndag ) rundt og besøger “kræftpatienter”, ganske som at de siger “tak til personer, der har gjort noget særligt for de enkelte patienter i forbindelse med sygdommen”.

Alt sammen noget du kan glæde dig til at Mikkel Kryger og Puk Elgård kaster sig ud i, i denne uge.

“Go’ morgen Danmark” fokuserer desuden på “de syv tegn på kræft”, rundt om i landet.
Og nu hvor “Go’ aften Danmark” også har tænkt sig at byde ind på den kommende “Knæk Cancer uge”, kan seere af dette format se frem til “interviews med danskere, der har haft kræft tæt inde på livet”.

De “syv tegn på kræft” er dog et tema i denne uge, hvilket – vel sagtens – betyder at ugen for dem der både ser “go morgen” og “go aften”, vil virke som en uge før ugen fuld af indslag der handler om netop cancer.
TV2s Knæk Cancer uge kommer i uge 43
De 7 tegn, er jo ellers ganske oplagte, da det jo handler om at “kræft skal opdages så tidligt som muligt”, hvorefter “muligheden for, at man bliver helbredt” er større.

Læs også  TV2 tæt på naturen

Som flere vil være kalr over det, er “Knæk Cancer blevet en folkesag”, hvilket jo også betyder at selve “Knæk Cancer ugen” er ugen hvor “danskerne står sammen og gør lidt ekstra for hinanden”, i følge TV2.

Mens nogle “samler flasker”, “vasker andre bilruder”, mens andre igen “sælger kager” eller “laver armstrækninger for at samle ind til den gode sag”.

Der sker i det hele taget ret meget i ugen der kommer.

“Go’ morgen Danmark” værterne har således planlagt – sammen med en række – kræftpatienter, at tage “ud for at give en tak til nogen, der har gjort noget særligt for dem i forbindelse med deres sygdom”.

Puk Elgård forklarer:
-Som pårørende eller bekendt til en syg tror jeg, de fleste af os gerne vil hjælpe, men vi ved ikke rigtigt hvordan, og nogle gange er vi bange for at mase os på. Men som syg kan det både være svært og uoverskueligt at bede om hjælp, og derfor er det simpelthen så fantastisk, når nogen bare gør noget. Jeg ser frem til at være med til at takke nogle af disse mennesker i uge 43, og jeg håber, at andre samtidig kan mærke, hvor utroligt meget denne hjælp i en svær situation betyder, slutter hun.

Læs også  Snart tid til Knæk Cancer 2018

Puk Elgård og Mikkel Kryger supplerer op med at tage hen til steder og andet – rundt omkring i Danmark – “der dagligt gør en forskel for danske kræftpatienter”.

Som eksempel er det planlagt at Puk Elgård skal besøge “Danmarks første partikelcenter i Skejby”, hvor “man kan behandle kræftknuder på en langt mere præcis og skånsom måde end tidligere”.

Mikkel Kryger forlader i den forbindelse også studiet.
Han tager – blandt andet – til Køge, hvor en række “Knæk Cancer støttede forsøg nu har medført en ny behandling af mave-tarmkræft”.

Der kommer slutteligt gæster i studiet der “på den ene eller anden måde har haft kræft tæt inde på livet”.
Som eksempel kan seerne se frem til Anne Linnet og Ritt Bjerregaard, der begge har “fulgt veninder gennem en svær cancer-tid”.

KAFFEKASSE_tekstet_final from TV 2 Marketing on Vimeo.

Bandekasse_tekstet from TV 2 Marketing on Vimeo.