Broadchurch solgt til kinesisk remake

Nu hvor det ser ud til at Endemol Shine Group er på vej ind på vores lokale marked, er det – naturligvis – relevant at huske hvor store sådanne selskaber rent faktisk er.
Endemol Shine Group er jo reelt allerede “inde i markedet”, da de såmænd ejer Metronome Productions, Endemol Shine Nordics, Heartland og endelig Studios A/S, der – igen – er en række pænt heldige størrelser hvis de vil til at producere ( dansk ) drama, som det er fremgået af flere medier over de sidste par dage.

Tilbage i deres engelske afdeling, der også kunne kaldes for deres globale, producerer de også drama.
Som eksempel Broadchurch, der både har hittet på britisk TV, her i landet, og rundt om i verden, hos det ældre TV publikum.

Nu viser det sig, lettere overraskende, at kineserne også er glade for “Broadchurch”.
Dog ikke mere, end af de “underlige” medvirkende ikke rigtigt fungerer i Kina.
Alene det at de ikke er kinesere er jo ikke så heldigt.

Broadchurch solgt til kinesisk remake
Derfor har Endemol Shine Group netop kunne løfte sløret for at de har solgt “Broadchurch” som remake til Endemol Shine China, der – som vi forstår det – har planer om at producere denne serie i samarbejde med Blue&White&Red Pictures.
Partner bliver Cloudwood, der har planer om at sørge for at serien kommer ud på klingende Mandarin.

Læs også  Netflix reagerer på forhånd

Salget af “Broadchurch” er i den forbindelse ikke den første adaptation som Endemol Shine China sætter igang i år.
Tidligere er serien “Humans”, der er en Croton Media, Kudos og Matador produktion der – som vi husker det – er blevet sendt i England, og som – vist nok – ikke nåede her til landet ( “Humans” er forresten et remake af en svensk SVT serie “Äkta människor”.

Tilbage i den originale “Broadchurch” kigges der på hvad der sker i “en lille by”, når der pludseligt er et massivt opbud af “nationalt politi”, på grund at “national kriminalitet”, i denne serie et barn der er død.
Bedst af alt er ham der “helt sikkert” har slået barnet ihjel smurt ind i barnets blot, etc.
Problemet ser bare ud til at være det – måske – alligevel ikke er ham der er morderen, som du måske oplevede på TV2 og siden på Netflix.

William Tan, Managing Director of Endemol Shine China siger:
-There is an ever growing appetite for high-end drama across China and we are delighted to partner with both Blue&White&Red Pictures and Cloudwood to continue leading the way with Broadchurch. We believe that the series will provide a hugely compelling and exciting offering for viewers alongside Humans China in 2019, slutter han og bliver supleret af Nicola Bamford, CEO of International Operations.
Broadchurch solgt til kinesisk remake
Hun siger:
-Broadchurch has become a hugely successful phenomenon around the globe and we are confident that this addition to Endemol Shine China’s expanding scripted slate will have the same impact with local audiences, slutter hun..
Som du har gættet er det en smule svært at “oversætte” en lille engelsk by til “en lille en af slagsen i Kina”.
Så det kommendet remake bliver – lidt løst – baseret på “UK versionen”, der såmænd også er produceret af Kudos TV og Sister Pictures sammen med Imaginary Friends.

Læs også  DR tager rundt i DK

“Broadchurch” der er fra 2013, var den mest sete serie i 2013 i England og havde – flotte – 9,38 millioner seere i snit, hvilket svarer til 31,4 procent markeds andel.
3. sæson af serien der blev sendt i 2017, kunne blære sig med at finalen, på en serie alle vidste ikke blev forlænget, havde det højeste antal seere over 5 år, både målt på den enkelte episode, og hele serien.

“Broadchurch” er allerede kopieret Endemol Shine France ganske som Endemol Shine North America også er på vej med en version (?).
Den franske version, “Malaterra”, storhittede også.
I USA hedder den “Gracepoint”.

Vi har fundet lidt videoer frem, så du kan se de forskellige versioner.