DR synes du skal synge lidt mere

DR ser ud til at have besluttet sig for at satse på at gøre deres største udfordring, de politikere der mener at DR er for elitær, kunsten efter, og modsvarer de ofte usagte påstande, med mere af det som de selvsamme politikere – formodentligt – synes DR skal satse mere på.

Således er der lørdag den 17. november – på DR Fyn – for sjette år i træk blevet tid til endnu et “Syng Sammen-arrangement”, der afholdes i Odense Koncerthus.
Og nu hvor det jo er åh så hyggeligt at synge sammen, forventer DR at der kommer op imod 1000 mennesker, for at “synge sammen”.
Det finurlige i den forbindelse er at DR så ellers bruger en masse energi på at fortælle at alle der har mod på det kan kigge forbi.
Uanset at det jo er pænt langt væk for de fleste af os.

Heldigvis kunne man let forestille sig at DR optager det hele, nu hvor der er en masse DR varmer med, til at “sælge” arrangementet til dem der – for eksempel – er i tvivl om hvorvidt de har mod på at kigge forbi, eller ej.
Folkefest på DR - nu med fælles sang
Vært på den store folkelige folkefest ( så bliver det vist ikke mere folkeligt ) er Phillip Faber, der både er med her, og som senere på året, den 2. december, er vært når “Danmark synger julen ind”.

Læs også  DR joker om hvilke kanaler der skal slukkes

Bedst af alt kan man “ikke være sur, når man synger”, som det hedder i “en talemåde”, man må formode er ligeså gammel som de fleste Morten Koch film, eller marginalt ældre.

Folk der i den forbindelse har tjekket den nu snart helt døde kulturkanal DR K ud, vil – tidligere på året – have oplevet at denne kanal indtil videre har solgt “12 timers live-sang fra Højskolesangbogen”.

Det er dog ikke temaet ved dette arrangement.
Her er det derimod “Populær musik” det kommer til at handle om.
Derfor vil de fremmødte kunne se frem til “TangoCatz fra Svendborg”, ganske som “Nyborg Voldspil” har sendt et par af deres sangere afsted for at give et “potpourri af populærmelodier”.

Så er du til “Syng Sammen”, er det muligt at være med, i “Odense Koncerthus, hvor fællessangen er i centrum”.

I bedste stil er arrangementet gratis.
Det kræver dog at du tilmelder dig.
Det kan du gøre er.
fyn@dr.dk

Arrangementet er delvist inspireret af “Spil Dansk-ugen”, der fejer hen over landet fra den 29. oktober og frem til den 4. november.
Her kan alle der har mod på det, se frem til en masse dansk musik, i mange forskellige afskygninger.
Blandt andet under jorden i “Cisternerne på Frederiksberg”, der – heldigvis – er væsentligt renere end navnet antyder.

Læs også  DR K fejrer 100 året for Første Verdenskrigs ophør

Igen har DR valgt at entrere med lidt fokus på sang.
Derfor kan dem der vil sang, kigge forbi Cisternerne og der – hver aften – opleve DR Vokalensemblet samt DR Koncertkoret i denne uge på Valby Bakke.
Arrangementet afholdes fra 20.00-20.45.
Og da det – igen – er gratis bliver pladserne foræret væk efter “først-til-mølle-princippet”, hvilket kunne tænkes at hænge sammen med at der kun er plads til et begrænset antal besøgende.

Som pointeret kigger Phillip Faber forbi Fyn der den 17. november.
Og igen den 2. december hvor DR “igen i år inviterer til Danmark synger julen ind”.
Et arrangement der bliver afholdt den 2. december, denne gang i DR Koncerthuset, der så bliver sendt på DR K, ganske kort før denne kanal bliver fusioneret med DR2.
Her vil interesserede også kunne opleve DR Koncertkoret, DR Pigekoret og amatørkorsangere fra hele landet, der alle sammen synger “masser af fællessang”.

Det er mere at læse mere om det sidste arrangement her.
https://drkoncerthuset.dk/event/danmark-synger-julen-ind-3/