De kendte kigger forbi nyt Zulu format

Her den 10. november kigger Anders Stegger, Sara Bro og Mark Le Fevre forbi Mikkel Klint Thorius, Ibi Makienok og Jeanette Ottesen i “Menneskekender”, der er et show, hvor kendte skal kæmpe mod andre kendte, i hvad der helt sikkert bliver et morsomt format, produceret af Snowman Productions til TV2.

Vært på det hele bliver Mikkel Kryger, der styrer kampene og som hver lørdag inviterer hele seks kendte i studiet, blot for at “konfrontere dem med deres fordomme”.
Naturligvis i form af et møde med “fire almindelige danskere”.

Blandt de mange oplevelser seerne kan se frem til, er – blandt andet – “Hvis du er fra Amager, har du tatoveringer” eller “Er du håndværker, drikker du energidrik”.
Som du har gættet er det ikke altid helt rigtigt.
Til gengæld er det en klar fordom.

Normalt er vores fordomme jo ikke noget vi deler.
Menneskekender er omvendt netop stedet hvor det handler om at dele selvsamme fordomme med Mikkel Kryger.
Snowman Productions bag nyt Zulu format, Menneskekender

Redaktør Ole Sejr Skjødt siger:
-Menneskekender leger med vores fordomme. Vi har alle forestillinger om fremmede, vi ser på gaden. Hvorfor har vi de forestillinger? Hvor kommer de fra? Og passer de? Oftest finder vi aldrig ud af det, fordi vi ikke spørger dem. Men i “Menneskekender” får vi alle svarene på en sjov og underholdende måde, starter han og fortsætter.
-Med en masse kendisser i studiet, som er tvunget til at sige deres fordomme højt, er der lagt op til tåkrummende øjeblikke og gode grin. Det er umuligt at lære de kendte bedre at kende end gennem deres fordomme og egne erfaringer, fortsætter han.
-Jeg tror ikke på, at seerne opsøger de alvorlige emner gennem en artikelserie eller en temalørdag. Gennem festlig underholdning har folk lyst til at se med, og samtidig kan man ikke undgå at tænke over sine egne fordomme og måske endda udfordre dem lidt. Vi tror på, at vores seere om nogen går op i, hvordan vi taler om og til hinanden, og hvordan vores identitet passer med måden, andre ser os på. Det skal være sjovt at se ZULU, men derfor kan man jo godt tage større emner op, slutter han og bliver suppleret af værten, der siger:
-Det er bare sjovt at få fordomme ud i offentligheden. Programmet viser, hvor mange forskellige mennesker vores lille land rummer, men også hvor svært vi har det med at sige vores fordomme højt. For eksempel havde Jeanette Ottesen vildt svært ved at sige, at hun synes, at pædagoger er kedelige, og Adam Duvå Hall kunne næsten ikke få sig selv til at sige, at mottotatoveringer er for folk med korte uddannelser, siger vært Mikkel Kryger, slutter værten.
Snowman Productions bag nyt Zulu format, Menneskekender
Menneskekender, der bliver sendt på lørdage har dog først premiere til november.
Til gengæld lover redaktionen og værten af der er en masse at se frem til.

Læs også  Så skal der fødes

Mikkel Kryger forklarer videre:
-Nogle gange rammer vores fordommene rigtigt, og andre gange gør de ikke, men det er ikke så vigtigt. I “Menneskekender” får vi lov til at fnise af fordommene, men vi dømmer ikke nogen. Det er et frirum til at sige alle de ting, vi normalt putter med. Jeg går jo med mange af de samme tanker som deltagerne. Vi danner vores førstehåndsindtryk ud fra tøj, stil og alder. Det er i virkeligheden ret overfladisk. Men programmet viser flere perspektiver end det og viser, at mennesker er sammensatte og mere komplekse, end vi går og tror. Jeg tror i virkeligheden, at moralen med programmet er, at jo mere vi ved om hinanden, jo mere tolerante bliver vi, slutter han.
Se med fra den 10. november på Zulu og TV2 Play.

Indtil videre her lige en promo.

Menneskekender_40SEK from TV 2 Marketing on Vimeo.