Ny Ultra-serie kigger på tro

Folk der hørte morgenradio på DR, idag, vil have bemærket at det blandt andet handlede om tro blandt børn.
Og da DR ovenikøbet havde inviteret en 12-14 årig heks ind i studiet, har du gættet at den nye DR Ultra dokumentarserie “Min tro”, “hvor 12 danske børn fortæller om deres religion i hver deres film”, har en masse på hjertet.

Ud over heksen, som vi erkender at have glemt hvad hedder, kigger Natalie således også forbi.
Hun er 12 år gammel og er Jehovas Vidne.

Serien, der med andre ord kigger på centrale detaljer som “hvordan hverdagen er for børn, der tror” og andet der er relateret til tro, har i den forbindelse premiere idag, her sidst på dagen, på DR Ultra.

Bag serien, der spænder over hele 12 episoder finder du instruktøren Cathrine Marchen Asmussen.
Og da der er tale om en dokumentarfilm serie, følger hun løbende børnene “i helt almindelige dagligdagssituationer”, hvor tro er en del af livet.
religion skal fylde mere på DR Ultra
Ideen er ikke overraskende at kigge på de mange fordomme som – blandt andet – troende børn “møder fra deres omgivelser”, suppleret med at ideen er at “gøre børn nysgerrige på, hvad det med tro betyder”.

Serien, der er bygget lidt op i “afdelinger” tager i de første fire film ind på børn inden for “Pinsebevægelsen”, “islam”, “Jehovas Vidner” og den omtalte “Wicca-tro”, der er troen på hekse.
Konkret i form af Lukas, Asmir, Natalie og Mira, der hver især taler om deres religion.

Læs også  DR lover også en fest af en valgaften

Cathrine Marchen Asmussen, forklarer:
-Jeg gik lyst til at lave en filmserie om troende børn, fordi det at være troede kan være meget fremmed for os kulturkristne, starter kvinden der læser teologi på Københavns Universitet, når hun ikke lige er ude og filme.

Som altid med lineært indhold på DR Ultra, er det muligt at se med på Ultra-appen og dr.dk/ultra.

Producer er Klassefilm med Lise Saxtrup som producer.
Og nu hvor det er noget med religion har Det Danske Filminstitut og DR været inde over med lidt budget hjælp.

“En verden uden ondt”, der er den serie episode der har premiere i aften, der handler 12-årige Natalie er netop blevet udtaget til en dokumentarfilmfestival i Holland IDFA, der er kort for International Documentary Filmfestival Amsterdam, der bliver afholdt fra den 14.-25. november.

Det er – som vi forstår det – meningen at DR Ultra sender religiøst indhold i denne uge og i næste uge.
I alt 12. film.

Cathrine Marchen Asmussen håber, at de mange film “kan være med til at nedbryde nogle af de fordomme, som troende børn oplever i hverdagen”.