De ældste seere bestemmer

Nu kunne man jo sagtens gå og tro at det er landets ældste seere, der ser TV2 Charlie.
Og det er det jo nok også.
Detaljen ser blot ud til at være at de yngre seere, der allerede er på TV2, ingen problemer ser ud til at have med at skifte kanal, når der er noget på Charlie der kunne tænkes at interessere dem.
Og det gør “Sygeplejeskolen”.
Der derfor endte med at blive det mest sete program på denne kanal i sidste uge.

Ikke nok med det, var der såmænd hele 460.000 der kiggede med, sidste søndag, hvilket er forbandet tæt på at være lige så mange som kiggede på DRs dramasats “Herrens Veje 2”, der ellers har haft en del mere end 12 måneder til at finde sin fanskare i verdens bedste “slot”, der søndag klokken 20.00.

Ganske morsomt valgte Charlie da også at respektere DRs dramaslot søndag og sendte således først “Sygeplejeskolen” der klokken 21.00

Og da noget kunne tyde på at en god del af de 524.000 der først så “Herrens Veje 2”, hoppede over på Charlie og så “Sygeplejeskolen”, røg denne serie direkte ind på top tyve, som det 17. mest sete program, med blot 64.000 færre seere end DR havde til “Herrens Veje 2”.
De ældste seere ser mest TV
At det var næsten 4 gange så mange seere som det næst mest sete program på Charlie, er dog omvendt ingen overraskelse.
“Barnaby” der både blev send ( genudsendt for gang nummer ? ) og genudsendt, havde 143.000 seere til “premieren”, mens “Vagabonderne på Bakkegården”, løb med 123.000 seere.

Læs også  Solen skinner videre på TV

Tilbage på den store liste, med de flotte seertal, er “Den Store Bagedyst” fortsat urørlig.
Den var der nu 1.001.000 der kiggede på, hvilket jo er flere end “Vild Med Dans”, der ikke rigtigt ser ud til at kunne hente mere end 849.000, seere, hvilket – igen – ser ud til at pointere at formatet ikke længere trækker hvad det kunne tidligere.
Igen.
Det kan jo være at der bare ikke – helt – er de medvirkende med, som seerne ønsker at opleve.
“VMD Afgørelsen” havde således færre seere end hovedprogrammet.

Herefter er der et heftigt jump, ned til det 4. mest sete format.
“Gift ved første blik 5”, har således 234.000 færre seere end “VMD Afgørelsen”, og bliver – vel sagtens – stadig udråbt som en succes af DR, da dette livsstils format jo er det mest sete af en bunke lignende formater, der alle er med på listen.
“Kender du typen” havde således 6000 færre seere, mens “Landmand søger kærlighed” havde 565.000 eller 31.000 færre seere end “Kender du typen”.

Først her finder du DRs “sats”, “Herrens Veje 2”.
Et 7. plads er jo ikke ligefrem en flot placering, hvilket – ydermere – spises op bagfra af TV2s dramaformat “Kriger”, der blot har 8000 færre seere.

Læs også  Gang i Discovery Networks Danmark

Det skal blive interessant at se om “Kriger” ender med at løbe fra DR1s sats, de – væsentligt forskellige – budgetter til trods.

DR sender fortsat “Barnaby”, der der er nået til XIII.
Og da det jo er lidt nyere end de originale, var der 501.000 der kiggede med på Engelsk drama på DR lørdag aften.

TV2s livsstils formater har det ikke specielt godt i år.
Omvendt ligger de fint i “svinget” sammen med alle de andre formater, så selv om at “Auktionshuset” blot har 472.000 seere, er det nok til en fin placering som det 13. mest sete format i sidste uge.

På samme måde kan “Beliggenhed, Beliggenhed, Beliggenhed” stadig det som seerne efterspørger.
463.000 valgte således at kigge med.
Og det det blot er 9000 færre seere end “Auktionshuset”, er det for alvor tydeligt at de fleste livsstils programmer ser ud til at blive set af de samme 5-600.000 mennesker, mens resten altså ikke tjekker dem ud.

“Gutterne på kutterne” havde i den forbindelse blot 2000 færre seere end “Beliggenhed, Beliggenhed, Beliggenhed”, mens Operation X: Fiskefabrikkens Hemmelighed” havde 16.000 færre seere end “Beliggenhed, Beliggenhed, Beliggenhed”.