DR ramte helt forkert med Live

Vi er åbenbart uendeligt mange der ikke lige havde tid til at se “Live”, der for dem der heller ikke kiggede med, er DRs dårligst “sælgende” fredagsprogram.
Formodentligt nogen sinde.

Og nu hvor der var finale i sidste uge, med uendeligt ærgerlige 132.000 seere, har du gættet det.
DR tabte seere for hver eneste omgang “Live” der blev sendt.

Formatet havde i den forbindelse 285.000 seere i snit, hvilket såmænd ikke er helt så elendigt, som man kunne ( have været ) bange for.
Igen
En finale, der trækker mindre end de fleste genudsendelser på TV2 Charlige, kan vist ikke ligefrem kaldes for en succes.
eb.dk, der fra starten af var en smule mobset på formatet, kunne allerede ved premiererne pointere at formatet havde flere problemer.
Blandt andet helt banale tekniske problemer, hvor dele af afstemningen ikke fungerede, da “online delen”, som bekendt tager længere tid om at komme ud til seerne end “direkte TV”.
Kendte værter var ikke nok

Om DR fik det rettet, erkender vi ikke at være klar over.
Igen.
Selv om at det faldt på plads, tyder en del på at seerne allerede gav op på formatet deromkring.
Og selv om at det aldrig er spændende med en sådan “fiasko” er det relevante “lærepenge”.

DR der ellers havde en “enorm succes” med deres fredagsformat, valgte – måske – som en direkte konsekvens af politikernes ønsker om at DR ikke må underholde at “forære” dette til TV2, der allerede har lovet at skam da gerne vil have 1,xxx millioner seere til at kigge med fredag.

Læs også  YouTube er rent cowboyderland

Og med 132.000 seere til finalen i fredags, er det pænt sandsynligt at DR vil kunne se frem til at “deres” fredagsunderholdning nu henter mere end en million flere seere ind, ovre hos TV2, når det begynder at sende formatet i 2019.
Grafik fra Ekstra Bladet
DRs underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme, har heldigvis forklaret at seere absolut intet betyder for DR.
Som han skulle have sagt det sidst til Ekstra Bladet:
-Det har ikke været fokus at få kæmpehøje seertal. Det har været fokus at prøve noget af og at formidle musik på en ny måde. Når man gør det, ved man godt, at man tager en chance. Det havde selvfølgelig været skønt, hvis der havde været flere seere. Men programmets kvalitet fejler ikke noget.

Han er dog klar over at formatet ikke blev en “succes”.
-Jeg vil betegne det ( “Live” ) som en succes inden for at prøve noget nyt af. Men hvis du ser på seertallene er det klart, at det ikke er en succes, slutter han.
Grafik fra Ekstra Bladet
Selvsamme avis’ TV anmelder Henrik Queitsch, er heller ikke glad.
Han siger:
-Det ( “Live” ) fungerer simpelthen ikke. Alle kan gennemskue, at det bare er en billig kopi af “X Factor”. Sanne Salomonsen og Lina Rafn fungerer ikke sammen som dommere. De har ingen kemi og er alt for søde og pæne. Og de medvirkende er ikke særlig interessante. Det er ganske enkelt dårligt TV, slutter han og skynder sig dog lige at pointere at det jo er svært at få så meget som et enkelt ben til jorden overfor “Vild med dans”, der siden 2005 har haft omkring 1,2 millioner seere i snit hver fredag.
Grafikken er fra Ekstrabladet.dk

Læs også  Corona som Event TV