Stadig ikke brug for 4K her i landet – er vurderingen

Selv om at 4K og UHD efterhånden er ved at være en gammel nyhed, er svaret det samme, hver gang redaktionen er ude og tale med produktionsmiljøet.

Der er ikke rigtigt nogle der fordrer “Stunning 4K”, uanset hvor heldigt det end måtte se ud.
Broadcasterne, AV miljøet, ja selv dramaproduktion og reklamerne er ikke rigtigt nået til andet end open gate, der som bekendt stadig ikke er “godkendt” af blandt andet Netflix og Amazon Prime.

Igen.
Historien er den samme.
Dansk TV drama bliver jo netop ikke solgt til hverken Netflix eller Amazon Prime, ganske som biograf og TV reklamerne – vist nok – stadig afvikles i 720P.

NewTek viser deres Connect Spark Pro frem
Tilbage i den lidt mere højtragende verden, har NewTek Connect Spark Pro, netop løftet sløret for at 4K video over NDI faktisk er en mulighed, ganske som at der nu begynder at komme “næste generation” af PTZ kameraer, der rent faktisk lover en højere billedkvalitet end den vi har set indtil nu.

Tilbage hos NewTek, så er det såmænd først idag at NewTek annoncerer deres Connect Spark Pro, der er en “video converter”, der på den hurtigste og meste effektive måde kan “acquire beautiful looking 4K UHD video for IP-based productions”.

Og noget er der nok om det.
Connect Spark Pro kan nemlig håndtere 4K UHD i op til 60 fps fra alle kilder, hvilket betyder at det ikke længere er en udfordring at starte i UHD 60fps og bliver der, selv om at signalet skal digitaliseres.

Læs også  Gratis NDI HX iOS software frem til juni

Der er i følge producenten “near zero latency”, hvilekt der naturligvis skal tages hensyn til.
Til gengæld kan du nu billedmikse din 4K produktion fra en software mikser på en strand i den anden ende af verden, hvis det skulle være relevant.
Bevares.
Vil du se signalerne, skal du nok bruge en pænt heftig downLink og UpLink vogn.

Ideen med NewTek Connect Spark Pro er at få digitaliseret de kameraer der – alligevel – er flest af, nemlig dem med HDMI ud, der kan outputte i UHD 60fps.
Og selv om at folk i det meste af miljøet, ved at det blot koster en billig konverter at få et SDI kamera til at fungere, er denne nyhed altså mest (?) målrettet små HDMI out kameraer, der bliver brugt i produktioner der er specielt budget orienterede.
NewTek viser deres Connect Spark Pro frem
Er du på vej ind i NDI verdenen, og har “kun” kameraer eller CCUer med SDI ud, er der et par “NC1 Studio I/O Modules”, der enten kan tage 3G ind og lade det bliver der, eller konvertere det til NDI i “NC1 Studio I/O IP Modulets” tilfælde kun kan konvertere 4 kilder (i til fældet med NC1 Studio I/O Modulet, kan der konverteres 8 kilder ).

Som du kan se på billedet er der reelt tale om to produkter, der er målrettet forskellige produktions miljøer.

Læs også  BMW Berlin-Marathon gik Virtuel

Connect Spark Pro, er i princippet målrettet et helt tredje miljø.
Igen.
Priserne på de her produkter, er endog særdeles spændende, da Connect Spark Pro starter ved 995 dollars.
Og nu hvor der både er built-in tally, fuld support for Power over Ethernet og et par andre features, er der faktisk en masse at tage fat i, med denne løsning.

Dr. Andrew Cross, der er president and CTO for NewTek, siger:
-The quality of the picture we’re getting with Connect Spark Pro is simply mind blowing, starter han og fortsætter.
-What’s even better is that almost every 4K device has an HDMI connector, making Connect Spark Pro ideal for getting 4K signals onto the network quickly. This helps tremendously with cabling, distance, and cost limitations allowing content producers small and large to benefit from the advantages of 4K. Even if you are producing and distributing in HD, being able to leverage 4K cameras gives you better quality and lets you do virtual PTZ pan and scan moves simply and easily, slutter han.
NewTek viser deres Connect Spark Pro frem
Er du i forvejen den heldige ejer af andre NewTek produkter som deres VMC1 eller en af deres større TriCasters, kan du nærmest producere i 4K med det samme.
uanset om kunderne vil have det eller ej.

Læs også  Den der eGPU fra Blackmagic

Producenten nævner selv følgende features som vigtige:
HDMI video input med embedded audio ( du skal altså selv konvertere SDI outputs )
IP output via NDI med near-zero latency
Support for 4K UHD eller 1080p i op til 60fps
Unicast og multicast transfer modes
Web-based remote configuration og monitorering
NDI tally support med built-in tally ( i selve Connect Spark Pro’en)
Gigabit Ethernet
Power over Ethernet (POE)
Hardware-based FPGA og SoC technology

Læs mere om NewTek Connect Spark Pro her.