TV2 samlede ind sammen med de mange seere

TV2 kan fortælle at de sammenlagt fik samlet flotte 141,9 millioner kroner ind til “Knæk Cancer”, hvilket burde give Kræftens Bekæmpelse en masse millioner til at arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse.

TV2 kalder ikke overraskende de mange penge der blev samlet ind for en “historisk” og “stor opbakning”, der på en enkelt uge for henledt opmærksomheden på et helet centralt problem, alt for mange mennesker har inde på kroppen.

Da Knæk Cancer nu er blevet afholdt for syvende gang, er de nyeste 141.895.200 kroner blot en “mindre del” af den milliard de mange Knæk Cancer uger har indsamlet siden starten.
Kendte hjalp TV2 med at samle ind
Indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, er stolt og glad.
Hun siger:
-Kræft rammer hver tredje dansker, og dermed kender vi alle sammen familiemedlemmer eller venner, som er ramt af sygdommen. Det har gjort indsatsen mod kræft til en folkesag. Danmark har igen leveret en fantastisk opbakning til at knække cancer, og det skaber kolossal stolthed på TV2 at være en del af Knæk Cancer, starter hun og fortsætter.
-Ugen har bragt mange bevægende øjeblikke, hvor kræftpatienter og deres pårørende fortæller om deres situation, og hvor borgere og virksomheder i hele landet står sammen for at hjælpe, slutter hun.
Kendte hjalp TV2 med at samle ind
Jesper Fisker, administrerende direktør for Kræftens Bekæmpelse, supplerer:
-Det er overvældende med den massive støtte og opbakning, som danskerne giver til Knæk Cancer. Danskerne sender et klart signal om, at vi står sammen i kampen mod kræft. Jeg er dybt berørt og kan garantere, at vi i Kræftens Bekæmpelse vil sikre, at der kommer mest muligt ud af pengene, starter han og fortsætter.
-Knæk Cancer har allerede sat gang i næsten 250 projekter, som gennem forskning og forebyggelse har støttet kræftpatienter og deres pårørende. Senest så vi blandt andet i lørdagens liveshow på TV2, hvordan Knæk Cancer helt konkret har været med at til hjælpe danskere med at overleve kræft. Vi er utroligt taknemmelige, slutter han.

Læs også  Kameraerne skal afsprittes

Ugen der som bekendt bød på alt fra “Vild med dans knækker cancer” til “Go’ morgen Danmark”, “Go’ aften Danmark” samt det endelige indsamlings program, blev i år suppleret op med “en masse oplysning og rådgivning om kræft”, på andre platforme som web og sociale medier samt i Kræftens Bekæmpelses rådgivninger overalt i landet.

De mange indsamlede penge går blandt andet til:
Kendte hjalp TV2 med at samle ind
Børnecancerfonden
To nationale forskningscentre
Unge forskere
Pårørende
De 7 tegn
Praktiserende læger og kræft
Fuld af Liv – mindre alkohol til unge
Tidlig ’Breaking News’
Ny medicin og bedre patientinvolvering
Fælles beslutningstagning
Bevar normalvægten – forebyg kræft
Bugspytkirtel- og æggestokkræft
Kendte hjalp TV2 med at samle ind
Og en masse andet.