De små bliver smidt ud

TV2 ser ud til at være på vej med det ultimative kernefamilie format, “Skrub af skat'”, der – som de fleste vil have gættet – handler om det tidspunkt hvor de små er blevet så store at de må videre.
Alt sammen noget STV har taget under en kærlig behandling.

Tag for eksempel Daniel.
Han er ikke længere helt ung.
Han er faktisk 23 år.
Og bor hjemme.

I et nyt eksperiment på TV2 bliver han så ellers smidt ud og må – vel sagtens – til at vaske sit eget tøj, lave hans eget mad og så skal han jo selv til at stå op ( af sig selv).

Det er med andre ord blevet tid til et nyt livsstilseksperiment, hvor TV2 undersøger om “voksne curlingbørn lærer at klare sig selv, hvis de bliver smidt ude hjemmefra”.
Og nu hvor der allerede er premiere den 14. november, er det med at glæde sig til denne.
Nyt TV2 format om at flytte hjemmefra

Problemet ser ud til at være at mange unge – i stedet for at flytte i eget parcelhus med egen kone/mand – vælger at blive hjemme hos mor og far, længst muligt.

Motivationen er i følge formatet forskellige.
En kunne være at det er “svært for de unge at finde en bolig i byerne, som lever op til de forventninger, de har”.
Ganske som den økonomiske side af sagen jo også er relevant.

Læs også  DR tager rundt i DK

Desuden er det jo overordentligt “bekvemt og billigt at bo hjemme på teenage værelset, hvor mor og far løser en stor del af hverdagens opgaver”.
Og så må vi ikke glemme at forældrene såmænd også synes at det er lidt hyggeligt at de – nu ikke helt unge – hænger ud derhjemme.

Alt sammen noget TV2 kigger på i en ny serie, der følger tre unge, Oliver (21), Maria (21) og Daniel (23), der dog er så heldige at de starter med at “få en fælles lejlighed i København”, og en formaning om at de har 2 måneder til at finde sig et andet sted at bo.

Det hele starter i bedste stil med at “Oliver, Maria og Daniel kommer hjem og ser, at deres værelser er blevet ryddet”.
På gulvet i hver deres værelse, finder de en seddel, hvor der står: “Kære skat, du er flyttet k.h. Mor og Far”.
Nyt TV2 format om at flytte hjemmefra
Blandt de mange udfordringer de unge nu så ellers står over for er at de jo er “vant til, at mor og far vasker deres tøj, gør rent på deres værelser, betaler regningerne, handler ind, stiller bilen til rådighed og styrer økonomien for dem”.

Og nu hvor de her “unge aldrig har haft deres egen bolig”, ed de end ikke hvordan man “driver en husholdning med dertil følgende pligter”.

Læs også  Det der SoMe

Heldigvis har de hele to måneder til at “blive voksne”, og til at lære at forstå de forpligtelser, konflikter og store overraskelser, der følger med”.

Det helt vildt morsomme er slutteligt at de ikke kan flytte tilbage, da deres tidligere værelser nu er blevet til systuer eller andet.

Spørgsmålet er, med andre ord “om curlingbørnene Oliver, Maria og Daniel lærer at stå på egne ben og finder deres eget sted at bo, når de bliver smidt ud hjemmefra”.
Der er premiere midt i november.