Gode ideer lander på Zulu

De gode folk på Zulu har lige været ude i lidt af en opgave.
En opgave der rent faktisk er så omfattende at de stadig er igang med at løse den.

TV stationen har nemlig fået mere end 1000 ansøgninger, fra folk der godt lige vil have sådan et Zulu legat.

Ideen bag dette er fra engang i maj, hvor ideen om at Zulu gerne så et par usædvanlige ideer, nu er blevet til “1065 vilde, kreative og originale ansøgninger”.
Og da det måske er lidt mere end forventet, er det først den 13. november, Zulu forventer at have fundet en eller flere vindere.

Dem der kan huske det, kan måske huske at Zulu tilbage i maj, tilbød “en helt særlig håndsrækning til kreative ildsjæle med appetit på at realisere deres drømmeprojekt”.
Og da der blev kastet en halv million efter ideen ( Zulu-legatet ) er der altså lidt penge til de bedste af slagsen.
I følge TV2 til dem der har “modet, viljen og en original idé”.
Zulu legatet på vej til at blive uddelt
Sune Roland Jensen, kanalchef for TV2 Networks, hvorunder Zulu hører til, siger:
-Vi er overvældede, meget begejstrede og under ganske stort pres ved at skulle vælge mellem så mange særlige, skarpt tænkte og ofte meget rørende projekter. Med Zulu-legatet vil vi hylde og støtte dem, der tør tænke uden for kasserne og gå egne, nye veje – også selvom drømmen virker uopnåelig. Vi tror på, at det også er modet til at gøre noget anderledes, noget originalt, endda noget tilsyneladende umuligt, der i sidste ende flytter os. Og det er jo selvfølgelig det – modet til at gå efter drømmen – som vi gerne vil fremme med legatet, starter han og fortsætter.
-Så meget desto mere har det været en sand fornøjelse at opleve, hvor utroligt mange af ansøgerne, der dels fuldt ud forstår pointen med legatet og dels har et særligt, kreativt projekt at byde ind med.

Læs også  Og vinderen er PBS TV

I forhold til at finde nogle vindere forklarer han videre:
-Vi er i fuld gang med udvælgelsesprocessen, hvor vi især pejler efter en god balance mellem tre typer projekter: De ambitiøse iværksættere og ildsjæle; dem med seriøst spøjse, skæve idéer; og så de helt store, livsforandrende projekter, hvor der for alvor drømmes igennem. Det er svært at vælge, men ekstremt opmuntrende at opleve al den idérigdom og det engagement, som Zulu og legatet bliver mødt med, slutter han.

Det er ikke aftalt eller afgjort – på forhånd – hvor store de enkelte legater ender med at blive.
Derfor kan det sagtens tænkes at bliver til mange eller få der løber med en del af de 500.000 kroner, der er ved at blive fordelt.

Sune Roland Jensen fortsætter:
-Med legatet vil vi i bund og grund gerne inspirere flest mulige unge til at sprænge rammerne og turde følge deres vildeste drømme. Derfor håber vi på at kunne give Zulu-legatet og de bedst egnede af de udvalgte projekter en større rækkevidde – som en slags ringe i vandet – ved at følge dem, mens de udfolder sig og fortælle deres historier på Zulu, fortsætter han.
-Zulu er for længst blevet langt mere end en tv-kanal: Vi er i dag et indholdsbrand, der lever på tværs af en hel vifte af platforme og kanaler, og på tværs af det digitale og det håndgribelige. Vi interagerer med vores brugere på endnu flere måder i dag end tidligere, og legatet er på sin vis en logisk videreudvikling af den tendens. Derfor ville det jo være smukt, hvis vi med legatet kunne ende med at løfte nogle af vores brugeres vildeste drømme ind i selve indholdsfladen, slutter han.

Læs også  TV i USA snart mindre end OTT

Vinderne bliver som pointeret offentgjorte midt i november.
Det forventes at nogle af disse bliver “realiseret som indhold på en eller flere af Zulus forskellige platforme.