DR K fejrer 100 året for Første Verdenskrigs ophør

Skulle du her den 11. november vælge at tænde for DR K i flow TV versionen kan du se frem til hele 12 timers TV der handler om “Første Verdenskrig”.
Du ved, den der stoppede for 100 år siden, der i 1918.

Lettere overraskende ser det ikke ud til at DR K har planer om at kigge specielt meget på baggrunden, for krigen.
I stedet bliver det 12 timer om selve krigen.

Blandt de programmer dem der kigger med, kan se frem til, er således “en fransk dokumentarieserie”, “Apokalypsen”, som vi gætter på at de sender hele serien.
Et eller andet skal der jo fyldes i “et hul” på vilde 12 timer om netop Første Verdenskrig.

Motivationen for at sende 12 timer om den – vel sagtens – for længst glemte krig, ser ud til at være at “over 5.000 sønderjyder mistede livet i Første Verdenskrig”.
Og da endnu flere “blev sendt til fronten i tysk uniform, fordi Sønderjylland var under tysk herredømme dengang”, falder de mange timers TV direkte ind under DFs evige angreb af DR, så gad vide om det ikke blot er tænkt som “TV til DF”, som alle andre kunne overveje at ignorere.
DR sender TV til en bestemt målgruppe
Sønderjyderne ser dog også ud til at mene at den 11.11 er lidt af en mindedag, der derfor bliver markeret der hvor DF fik flest stemmer ved sidste valg.

Læs også  Ny sportsgren på TV2 Sport

Den franske serie, ser ikke ud til at vare 12 timer, hvorfor der også er blevet plads til en serie som Liv Thomsen har skabt.
Denne kigger på “det liv der blev levet i Danmark for 100 år siden”.

Og så spiller Wienerfilharmonikerne en “fredskoncert”, der bliver sendt fra 19.00-21.00.

Dette fordi at WW1 netop blev afsluttet med en “fredsaftale, som blev underskrevet i Glassalen på slottet Versailles i Frankrig”.
Og nu hvor det er i Versailles de der Wienerfilharmonikerne spiller, er det jo herligt at EBU sender det hele.

Der kommer også en dokumentar “Guld, Konge og Fædreland”, der blandt andet kigger på “Kronprins Frederik, Prins Joachim” og “efterkommere og familie til specielt sønderjyder, der var med i krigen”.

Anja Hauberg, der er redaktør på DR K forklarer:
-Første Verdenskrig er én af krigene i den nyere historie, som har kostet flest danskere livet, og det på trods af at Danmark i alle krigsårene opretholdt sin neutrale stilling. Desuden ændrede krigen både Europas og vores egne landegrænser. Begge dele gør, at det er helt oplagt, at vi som kultur- og historiekanal gør noget markant ud af dagen. Af helt naturlige grunde har dækningen af Anden Verdenskrig fyldt meget – også på DR K, men Første Verdenskrig rummer også helt utroligt mange spændende historier om vores land og folk, slutter hun.

Læs også  DR joker om hvilke kanaler der skal slukkes

DR K har dog også produceret nyt indhold til lejligheden.
De er således på vej med serien “For hundrede år siden” der dog bliver sendt over 3 onsdage med opstart den 7. november, hvor første afsnit hedder “Støvletramp og arbejdskamp”.

Som altid eksisterer der ingen levende billeder der kan motivere seere til at kigge med, ganske som der ikke findes et eneste klip, som de 100 procent af befolkningen der bruger youtube kan se, som en del af overvejelsen om de har lyst til at kigge med, når der er premiere der den 7.

Vi har dog fundet lidt information om serien.

…”I “For hundrede år siden” fortæller Liv Thomsen om danskernes liv for præcist 100 år siden. Det handler om tidens store kampe for bedre levevilkår og om kunst og kulturkamp. Men det handler også om moden, medierne og menneskenes hverdag i et år, hvor krig blev til fred i Europa”.

Anja Hauberg forklarer:
-Mens vi i programmerne den 11. november i høj grad har fokus på krigen, handler Liv Thomsens serie om det liv, der blev levet og det Danmark, der var for 100 år siden. Det var en vild periode i verdenshistorien – præget af opbrud, angst og store forandringer, og på den måde håber jeg, at vi med serien kan spejle den tid, vi står midt i. Med Liv Thomsens serie kommer vi helt tæt på de store og små begivenheder med en række unikke arkivfilm fra den gang.

Læs også  DR K vinder pris ved Elle Style Awards 2019

I bedste stil, vil vi derfor slutte med at fortælle at du – hvis du vil se alle 12 timers non stop TV om WW1, må kigge i programoversigten.