Bagedysten løber fra alle

Vi skal helt tilbage til uge 40, altså mere end end måned tilbage før vi kan finde en uge hvor der var mere end en million seere til et enkelt TV program, her i landet.
Tilbage i uge 40, var det DRs store Kim Larsen Show, og Vild Med Dans, der i det sidste tilfælde blot lige kunne knibe sig op over en million seere, med et tusind af slagsen.
Kim Larsen , havde 1,434 millioner seere.
Tilbage i sidste uge var der så igen et enkelt program, der stak næsten frem, og som derfor kunne mønstre over en million seere.
Dennne gang var det – igen – Den Store Bagedyst – der tilbage i uge 40 havde 972.000 seere.
Så formatet var altså også tæt på der for en måneds tid siden.

I sidste uge, skete der dog mere end at dette format havde over en million seere.
Det var også den uge, hvor et bageformat, ser ud til at løbe totalt fra et danseformat.
Et danseformat, der nu har så få seere, fortsat helt uden konkurrence på en fredag, at man kunne forestille sig at formatet er godt igang med at blive pakket væk.
Sidste fredag var der således blot 614.000 der kiggede med, mens der blev danset, og 602.000 der kiggede med, da det blev afgjort hvem der vandt.
Bageformat er det mest populære TV i Danmark
Blød kage formatet havde ikke den slags problemer, og løb med 1.112.000 seere kiggede nemlig med på DR.
En udvikling der ser ud til at have betydet at DR har fået flere seere til flere formater
Herunder Kender Du Typen, der på en mandag kunne hente 666.000 seere.

Læs også  Sidste år 1021 mio i år 450K seere

Og selv om at vi skrev at DR jo fortsat ikke er i konkurrence om seerne på fredage, sender de jo “et eller andet”.
Et format, der – formodentligt – modsat forventningen nu er ved at have lige så mange seere som VMD.

“Hvem Var Det Nu Det Var” havde således 471.000 seere, hvilket bestemt er rigtigt flot i forhold til VMDs omkring 600.000.

De relativt lave seertal ser ydermere også ud til at være nået til “bunden” af de 20 mest sete programmer.
“Langt Fra Borgen”, havde således 386.000, og er med under 400.000 seere, det mindste sete program på listen, der ikke har haft et program “på listen” med så få seere siden uge 39, hvor det var Horisont, der “ikke længere” kunne trække folk hen foran skærmen.
Sidste uges drama produktioner har det på samme måde ikke særligt godt.
“Herrens Veje 2” trak således blot 559.000 seere hent til skærmen søndag, mens “Sygeplejeskolen” omvendt må have de helt store smil frem, da dette stykke socialrealistisk drama henter 451.000 seere over på Charlie, der – formodentligt – har så dårlig en penetration, at det – burde kunne – omregnes til væsentligt flere seere end DR1s dramaproduktion har kunne fange, i et godt stykke tid.

Læs også  TV2 smiler og ser tilbage på 2018

I den forbindelse er det på sin plads at nævne en anden udbyder af TV kanaler, der heller ikke har specielt god penetration.
TV3 kanalerne kunne i sidste uge vise at hele fire af deres programmer, 2x Superliga, Robinson Ekspeditionen og Familien på Bryggen, alle havde over 200.000 seere.
Hvis “Top 20” over de mest sete programmer, kompenserede for penetration, er det pænt sikkert at TV3 ville have haft et eller måske 2 programmer med på listen.