Sådan lidt i skyggen at telefonerne

Der er sikkert rigtigt mange der fortsat investerer umuligt mange penge i den mobilitet de nyeste bærbare fra Apple giver, mod at de fortsat kan arbejde – bare nogenlunde realistisk – i FCPX, og – for eksempel – overhovedet kan komme i nærheden af Pro Res RAW.

Problemet var indtil engang i denne uge, at det reelt koster et skvat over 20K at komme i nærheden af en realistisk bærbar far Apple.
Og da den såmænd burde blive “makset ud”, før den reelt var spændende fik prisen op på den forkerte side af 30.000 for en bærbar.

Sådan er det ikke mere.
Apple har for første gang i flere år, opgraderet deres såkaldte “mini”, der hedder mini, fordi den er “lille”.
Tilgengæld ser det ud til at producenten har besluttet sig for at du skal kunne tæve igennem herlig 4K DCI Pro Res eventuelt i RAW, uden at skulle vente at på at hardwaren kan følge med.
Og hvis du insisterer på en bærbar er det pludselig muligt at investere i en “lille bitte” skrivemaskine, ved siden af, og så ellers overlade tal knuseriet til din nye mini.
Ny Apple box ligner en god investering

Der forresten, er mindst lige så mobil som en bærbar.
Måske endda mere, da du jo som regel kan låne en skærm der hvor du skal hen.

Læs også  Stadig flere tvivler på de unge seere

Specs på den nye er i grund konfiguration, pænt ligegyldigt.
Apple er selv meget glade for et nyt blæser system, farven og det løse.
Det er – mildest talt -pænt ligemeget.

Omvendt.
Opgraderer du dette lille potentielle monster, sker der omvendt en masse.

En opgraderet Mac Mini bliver nemlig til en 6-core 3,2 GHz Intel Core i7, i den herlige 8. generation, der både kan Turbo Boost op til 4,6 GHz og som kan spille med musklerne i de 12 MB fælles L3-cache.

Dermed er denne lille kasse, der “makset ud” stadig ender på noget der minder om 13.000 kroner med moms, om noget af det kraftigste du kan købe samtidig med at du straks afskriver.
I hvert fald hvis der skal stå noget med Apple på kassen.

Der er i den forbindelser et par andre “opgraderinger” der rent faktisk er pænt interessante.
Som eksempel er det muligt for 860 kroner at opgradere kassen med et 10 Gigabit Ethernet (Nbase-T Ethernet understøtter 1 Gb, 2,5 Gb, 5 Gb og 10 Gb Ethernet via RJ‑45-stik) netværks (kort, indbygget ) der betyder at du kan flytte data fra dette sande monster til lokale “lagre” eller andet, med hastigheder, der faktisk kunne tænkes at betyde at du bliver nødt til at opgradere netværket også.

Rent specs mæssigt, er kassen så ellers fyldt med det nyeste ( cirka ) der er til at betale, og som – burde – kunne leve i et par år, uden at blive alt for langsomt.
Ram er oppe på 2666 MHz DDR4, mens grafikken er en Intel UHD Graphics 630.
Dermed kunne Blackmagic eGPU, potentielt være spændende.
Igen.
Den bliver jo også købt seperat, og kan derfor også straks afskrives.
Ny Apple box ligner en god investering
Eneste minus ved kassen ser dermed ud til at være at du – mere eller mindre – bliver nødt til at købe både ekstra ram og SSD lager af Apple, til at starte med.
Igen.
Et hurtigt kig ind i maskinen og et besøg hos OWC, eller din lokale mac pusher, vil fortælle en anden historie.

Læs også  Adobe viser personificeret TV frem

Skulle du være ude i en større investering, kunne det – potentielt være relevant at få forud installeret Final Cut Pro X og eller Logic Pro X, hvilket – vist nok – kun er muligt når der købes direkte af Apple.

Uanset hvad, er der her tale om en – relativt – hurtig maskine, der nærmest intet koster.
Og skulle det være nødvendigt at bruge 50.000 på computere kan du jo bare købe fire, i stedet for en af de sikkert fine imacs Pros, der – i følge rygterne – stort set ikke kan sælges.

Her en promo ting for nyheden