TV avis krig 21.30 i 2019

2019 ser ud til at understrege at fortidens gentleman aftale mellem DR og TV2 er endeligt totalt og helt død.
Detaljen er nemlig at DR for et kort stykke tid siden kunne fortælle at de flytter deres nyhedsflagskib en halv time frem, hvorefter at TV2 valgte at gøre det samme, med offentliggørelse igår.

I den forbindelse havde P1 morgen de to værter inde for lige at fortælle hvorfor dette sker.
Og super morsomt. kunne de begge forklare at det – blandt andet – handler om at DR skal spare, hvorfor den såkaldte “super Prime Time”, nu forkortes med 30 minutter.
TV2s nyhedschef kunne omvendt fortælle at TV2 blot har miste 1-2 procent af deres seere, hvilket – måske – kunne se ud til at ligne en underdrivelse.
Men da stadig flere ældre, og kun “lidt færre” unge, ikke ser TV2s nyheder i følge nyhedschefen, er TV2s beslutning en der er taget for lang tid siden, hvorfor den er absolut upåvirket af at DR nu også har besluttet det.
TV aviserne skal til at slås om seerne

Tilbage på DR, er forklaringen nu uanset at der skal spares, og at DR derfor flytter hele deres nyhedstime 30 minutter frem, hvilket jo – i princippet – burde betyde at der skal produceres 200-300 færre livsstils formater og andet, der i 2020, når DRs flytning træder i kraft.

TV2s officielle forklaring er at TV2 længe har planlagt et “nyt programflow” fra klokken 20.00-22.20.
Hvilket “frigiver ( flere ?) ressourcer til eksempelvis dansk fiktion og dokumentar. Der i begge tilfælde ( dansk fiktion ) og (dokumentar), vil sørge for at “styrke både TV2s hovedkanal og TV2 Play.

Læs også  Streamtal er svære

Planen er konkret at TV2 allerede i januar 2019 etablerer “en nyhedsflade mandag-torsdag klokken 21.30 med landsnyheder, udvidede regionale nyheder og en længere sportsnyhedsudsendelse”.

Og nu hvor det er en del af “koncernstrategien for 2018-21”, må det jo have været planen at flytte nyhederne fra engang i 2017, hvor 2018 strategien må være blevet udtænkt.
TV2 har uanset dette planer om at “styrke TV2 Play”, ved at flytte deres nyheder 30 minutter frem, suppleret med en grundlæggende forandring af den lineære programflade fra 20.00 til 22.20.

Faste seere af TV2 vil derfor fra “efter VM i herrehåndbold i januar 2019” kunne opleve at TV2 fra mandag til og med torsdag etablerer en helt ny nyhedsflade, der starter 21.30 og som fortsætter frem til 22.20.
Indholdet i denne flade vil ikke være “22 Nyhederne”, der nedlægges, men derimod: “landsnyheder, udvidede regionale nyheder og en længere sportsudsendelse end i dag”.

Kanalchef, Lotte Lindegaard, forklarer:
-En ny super primetime og et mere attraktivt sendetidspunkt til vores nyhedsudsendelser frigiver ressourcer, som skal styrke TV2 Play. Vi har gennem de seneste år – med succes – øget vores ambitioner markant inden for dansk fiktion og dagsordensættende dokumentarer. Det er dyre programmer, og samtidig er det genrer, der er noget af det mest attraktive indhold på vores streamingtjeneste, og det er blandt andet disse programmer, vi vil lave flere af. På den måde styrker vi på samme tid TV2 Play og hovedkanalens bedste sendetid – helt i tråd med vores strategi for dansk kvalitetsindhold, som får større og større betydning i et fragmenteret mediebillede, starter hun og fortsætter.
-Stærke, uafhængige og troværdige nyheder er vigtigere end nogensinde, og vi kommer til at styrke TV2s sene nyhedsflade på to måder: Vi udvider både sendetiden til de otte TV2 Regioner og til den daglige sportsnyhedsudsendelse, og vi udsender nyhedsprogrammerne på et mere attraktivt sendetidspunkt, hvor vi kan nå ud til og engagere endnu flere danskere, slutter hun.
TV aviserne skal til at slås om seerne
TV2 ser på samme måde ud til at have planer for “weekendunderholdningen”.
Denne bliver som eksempel suppleret med “store sportsbegivenheder, der samler danskerne”, hvilket er en del af “TV2s særlige fokus”.

Læs også  Det der farvefjernsyn

Hun forklarer:
-Udviklingen går så hurtigt, at vi ikke kan sidde på hænderne, mens flere og flere seere får nye og mere digitale medievaner. Vi har under hele processen frem mod TV2s nye koncernstrategi arbejdet med scenarier for en optimeret primetime-struktur for at opnå et samlet stærkere resultat. Nu har vi den rigtige løsning og glæder os til at introducere en ny super primetime med en programflade, der sikrer bedst muligt og mest relevant indhold i høj kvalitet. Hér ligger TV2s fokus, når vi vil fastholde vores betydning for danskerne i de kommende år, slutter hun.

Jacob Kwon, forklarer udviklingen for TV2 Nyhederne således:
-21.30-udsendelsen vil have fokus på dagens store nyheder og vil udfolde perspektiverne på de største historier. Det ligger også fast, at udsendelsen vil indeholde flere nyhedshistorier og have et højere tempo end de nuværende 22 Nyhederne, starter han og fortsætter om den fremtiden for den nuværende vært.
-Poul Erik Skammelsen har ydet en kæmpe indsats gennem de seneste knap fem år, hvor han har været fast vært på 22 Nyhederne. Vores seneste analyse viser, at han er Danmarks mest troværdige nyhedsvært, og han er derfor også et meget stærkt kort i vores nye udsendelse, slutter han.

Et ikke helt urealistisk gæt herfra, er at DR – nu også pludselig – har genopdaget en strategi, der foreskriver at de allerede i januar 2019 flytter deres nyheder, i stedet for at landets to store PBS broadcastere skal slås om de få seere der er tilbage.
For som DRs nyhedschef sagde i morges, så er det ikke længere selve nyhederne der får de lineære seere hen til skærmen.
Det er programmerne før, og det at de bliver hængende efter at de er blevet sendt, der får seerne til at se “nyhedsflagskibet”.

Læs også  Superligaen får klippet vingerne