Ny kanal til januar hedder Xee

Folk der bare ikke synes at der er nok flowTV i deres TV, kan glæde sig til janaur.
Her åbner YouSee nemlig deres helt egen og flowTV kanal op, der bliver en – det er ikke helt sikkert – reklame finansieret TV kanal, der kommer til at hedde Xee.

Ideen er – ikke overraskende – at få de unge seere i tale, hvorfor de har allieret sig med FOX, der skal supplere deres “anmelderroste og egenproducerede danske programmer”, samt de nye formater, kanalen også er på vej med, med generisk indhold fra FOX.

Navnet, der kunne minde om navnet på en is fra Kina, er afstedkommet af en kreativ sammenlægning af X’et i FOX og de to ee’er fra YouSee.

Christian Morgan, mediedirektør i YouSee, forklarer:
-Xee er en kombination af X i FOX og ee i YouSee og repræsenterer dermed vores unikke partnerskab, som jeg ser som kanalens helt store styrke. Ved at kombinere det særlige danske indhold fra YouSee med prisvindende amerikanske serier fra Fox kan vi sammensætte en unik kanal til alle vores tv-kunder. Xee skal udtales “see”, som i at se, og vi håber naturligvis, at den nye TV – og streamingkanal netop kan få vores kunder til at se med – både på TV og via streaming, slutter han.

Læs også  YouSee er lidt TV udfordret

YouSee på vej med ny TV kanal - Xee

De mange analyser der ligger bag kanalen, ser ydermere også ud til at have betydet at YouSee (Xee) har hyret Pil Gundelach Brandstrup ind som kanalchef.
Hun har tidligere været “en af de nye”kanalchefer på DR, hvor hun i over fem år havde ansvaret for DR1, et par år med DR3, DR Ramasjang og endelig DR Ultra.

Hans van Rijn, General Manager, Fox Networks Group, der er den anden halvdel af kanalen, siger:
-Pil Gundelach Brandstrup og Xee er et perfekt match. Pils erfaring taler for sig selv, og hun har den helt rette profil til at opbygge et helt nyt brand. Hun er en vellidt leder med en veludviklet sans for den gode historie, hun har kommerciel forståelse, og så kan hun sit tv-håndværk til fingerspidserne, slutter han.
YouSee på vej med ny TV kanal - Xee
Pil Gundelach Brandstrup har også tidligere været programdirektør i Norge.
Her var det kanaler som TV2, Zebra og Bliss, hun styrede.
Senere var hun programdirektør for TV3-kanalerne i Danmark.

Hun siger:
-Vi står midt i en brydningstid på mediemarkedet, og det er utroligt spændende at skulle stå i spidsen for en så banebrydende og unik konstellation i dansk tv. YouSee og Fox er vigtige spillere i morgendagens medieunivers, og jeg glæder jeg mig helt enormt til at skulle udvikle en kanalprofil, hvor både tv-kanalen og streaminguniverset får den helt rette kombination af unikt, lokalt produceret indhold fra YouSee og spændende amerikanske serier fra Fox, slutter hun.

Læs også  Verden ifølge Trump og TV2 News

Pil Gundelach Brandstrup starter til februar, og kommer til at arbejde sammen med chefredaktør Linda Etgar, der har en baggrund hos BBC.
Hendes ansvar på kanalen er “det danskproducerede indhold”, suppleret med en “hovedrolle i det team, der skal drive TV og streamingkanalen fremadrettet”.

Pil Gundelach Brandstrup får to titler.
Den ene bliver “Head of Channel”, mens den anden bliver “Head of Development”.
Den sidste er for Fox Networks Group i Norden.

Planen skulle være at gøre kanalen tilgængelig for alle YouSee TV kunder, der kan se denne som flowTV, som “stream” ( flow TV streamet lineært ?) og endelig på “web”, “app” og “TV boks”.

YouSee har tidligere eksperimenteret med at producere comedy, og har tidligere har en web side hvor det er muligt at se en masse YouSee comedy.
På samme måde har størrelsen eksperimenteret med ChriChriTV, hvor YouSee kunder kunne opleve Christiane Schaumburg-Müller, i en række programmer.
YouSee på vej med ny TV kanal - Xee
Der er ligeledes – tidligere – blevet eksperimenteret med at tilbyde sæson 6 og 7 af serien “Suits”, samt “The Bold Type”, der udelukkendet har været tilgengælig for YouSees TV kunder.
Som vi forstår det på andre platforme end premium pay TV og SVoD ditto.
YouSee på vej med ny TV kanal - Xee
YouSee kunne altså – som vi forstår det – tilbyde indhold før andre TV stationer.
Det er forventeligt at YouSees nye TV kanal vil komme til at samle disse tiltag på en og samme kanal, hvilket sagtens kunne tænkes at betyde at en del unge kigger forbi.
Det er fortsat muligt at opleve chrichritv.dk
og
YouSee Comedy

Læs også  DRTV på YouSee

Fox her i landet sender – indtil videre – kun et par National Geographic kanaler, hvor “Ice Road Rescue 3”, “Lockdown: Behind Bars” og “Latin American Hot Borders” er det mest sete formater, med 10-15.000 seere.
Fox i Sverige er en helt anden sag, hvorfor Xee sagtens kunne ligne en introduktion af denne kanals indhold her i landet.
Nyeste serie de sender med 24 timers forsinkelse er “The Gifted”, som vi også lige har fundet en promo for.

Her lige en promo for chrichritv.dk

One thought on “Ny kanal til januar hedder Xee

Kommentarerne er lukket.