TV2 tæt på naturen

Noget tyder på at “Vores vilde verden” bliver lidt af en vild tur til blandt andet Brasilien, hvor denne nye dokumentarserie blandt andet tager seerne med hen.
Historien er at Hanne & Uri er et par danske naturfotografer, der udstyret med de klassiske 600mm f4 og andet glas, er taget et smut til (?) Amazonas, for der at fotografere de dyr, der lever deromkring.

Hanne & Uri, hedder i den forbindelse Helle Løvevild Golman og Uri Løvevild Golman, og er som du har gættet det, ikke søskende.
De har omvendt “dedikeret deres liv til hinanden, naturen og til at gøre en forskel for den verden de elsker”.
Og nu hvor TV2 har været med dem i Canada, Brasilien og Gabon, kan seerne altså få lov til at opleve den vilde natur set gennem de kameraer der har været med.

Helle og Uri Løvevild Golmans motto er i den forbindelse “What you love, you will protect”, hvorfor de “stræber, med deres billeder efter at indfange den kærlighed, de har til naturen og til verdens dyr”.
på eventyr med Helle Løvevild Golman og Uri Løvevild Golman
Blandt deres mange projekter er således “Wild”, hvor de i løbet af mere end “tyve verdensekspeditioner” har besluttet sig for at “dokumentere verdens sidste vilde natur og truede dyr – på alle syv kontinenter”.

Læs også  TV2 i potentiel prisregn

Og selv om at planen mest er en “fotobog, som skal præsenteres for verdens største ledere, ledsaget af en specialdesignet Montegrappa fyldepen”, havde de alligevel tid til at lade TV2 følge med dem, til Canada, Brasilien og Gabon, der i princippet er 3 kontinenter.

Den første rejse er – på TV2 – turen til Canadas ødemark, hvor ideen er at fotografere kystulve og en bestemt type bjørn, der hedder “den hvide spirit-bjørn”.
I begge tilfælde til “Wild projektet”.
De store ambitioner byder blandt andet på et besøg hos “first nation-indianere i Bella Coola”, der “nedstammer fra Canadas urbefolkning”

Der kan Helle Løvevild Golman og Uri Løvevild Golman så ellers høre hvordan indianerne “på egen krop mærker klimaforandringerne”, ganske som at der idag er “langt færre dyrearter i området, end der var før i tiden”.

Heldigvis er Helle og Uri afsted med “sejlskibet Seawolf”, hvor “kaptajn Peter”, hjælper dem med at finde de der “kystulve langs Bella Coolas kyster”.
Ekspedition fortsætter til Hartley Bay, “hvor de fået lov til at lede efter de sjældne spirit-bjørne i Great Bear Rainforest”.
Denne type bjørn er en “sjælden underart af sortbjørnen”, der har fået den hvide farve på grund af et “særligt recessivt gen”.

Og nu hvor der blot er omkring 400 spirit-bjørne i den vilde natur, skal det blive spændende at se om Helle og Uri finder dem.

Læs også  DR giver lidt mere op på unge

I program nummer 2 i serien, tager parret til Pantanal i Brasilien, hvor planen er at “fotografere nogle af de sidste jaguarer i den vilde natur”.

Pantanal er for den uindviede et “gigantisk sumpområde med et helt unikt dyreliv, som er særligt kendt for at være jaguarens sidste højborg”, der ligger et par hundrede kilometer nord for Paraguay.

Der er desværre kun omkring 15.000 jaguarer tilbage, da de dør i takt med at “regnskoven fældes”.
Derfor er det “svært at finde jaguaren, som færdes godt gemt af galleriskoven”.

Ganske interessant for seerne, er det muligt at opleve “jaguarens lillesøster”, ozelotten, på den ranch “hvor parret bor”, før de tager ud i sumpen for at lede efter jaguarer.

Den sidste tur og episode TV2s seere kan se frem til, foregår i Gabon, der ligger syd for Cameroon og Ækvatorial Guinea.
Her er målet at fotografere de truede lavlandsgorillaer og skovelefanter.

Gabon “bliver også kaldt landet med “the surfing hippos”, fordi det for sytten år siden lykkedes fotograferne Mike Fay og Michael Nichols at tage et billede af flodheste, der badede i havvand”.

Turen til Gabon bliver i den forbindelse enddog særdeles dramatisk.
Helle Løvevild Golman og Uri Løvevild Golman bliver nemlig overfaldet i “Gabons hovedstad, Libraville” ( der retteligt hedder Libreville ).

Efter overfaldet, bliver Uri således indlagt med “flere livstruende knivstik”, mens Helle bliver indlagt med “flere afværgelæsioner”.
Heldigvis kunne de flyve hjem med ambulancefly, da de var stabile nok.
Hjemme i Danmark “var Uri indlagt på Rigshospitalet og gennemgik forskellige undersøgelser”.

Læs også  DR satser med Alle Mod 1

Heldigvis har han nu været i “genoptræning og er i støt, markant bedring”.

Når Helle Løvevild Golman og Uri Løvevild Golman ikke er ude og fotografere afholder de foredrag, fotokurser og arrangerer fotosafaris.
De lever i følge TV2 – tilsammen – for en løn der er mindre end en skolelærer,. og har “dedikeret alt til at leve for eventyret og gøre en forskel for verdens natur”.

De er “begge medlemmer af Eventyrenes Klub”.
Der er premiere på serien den 14. november.
Her en promo for serien, “Vores vilde verden”.

VORES VILDE VERDEN #2 from TV 2 Marketing on Vimeo.