DR solgte godt på Mipcom

DR har netop taget hul på Mipcom i Cannes, hvor det ser ud til at de har fået solgt “180 dage på plejehjem”, som en række lande har købt optioner til at producere selv, lokalt.
Serien der oprindeligt er blevet sendt på DR2, kunne dermed ende i både Spanien og Tyskland, i lokale versioner.

Ellers har Canada netop investeret i alle sæsoner af “Arvingerne”.

Bag salget er som altid DR Salg, der har solgt “180 dage på plejehjem” til produktion i lokale versioner, på lokale sprog – vel sagtens – produceret af lokale produktionsselskaber.
Som DR skriver det, efter “DR’s opskrift”.

Kan du ikke lige huske denne serie, følger “180 dage på plejehjem” fem “unge studerende”, der “i et halvt år bor på et helt almindeligt plejehjem”, sammen med de gamle.
Mod at de bor der gratis, skal de bruge “mindst 30 timer på at være sammen med deres noget ældre naboer”.
DR Salg solgte godt på Mipcom
Opholdet viser sig hurtigt at blive meget mere end blot et eksperiment.
For hvordan er det egentligt at være på et plejehjem, og “kan de unge holde ud i alle 180 dage”.

Netop dette “eksperiment” var der endog stor interesse, hvorfor DR Salg forventer at flere køber retten til at producere lokale versioner.

Maiken Maigaard, der er teamleder i DR Salg siger:
-Interessen for “180 dage på plejehjem” var generelt stor, og jeg håber og tror på, at endnu flere produktionsselskaber og TV-selskaber køber serien i den kommende tid. Emnet er universelt, og mange steder i verden debatterer man, hvordan alderdommen er og bør være, starter hun og fortsætter om et potentielt salg af DR3’s programserie “Hypnodating”, der også var stor interesse for.

Læs også  TV2s hovedkanal hitter igen hos seerne

Her er det som bekendt Jan Hellesøe, der med “sjove eksperimenter” og “hypnose-terapi” prøver at “hjælpe unge, som har mistet modet til at gå på date”.

Om det format siger Maiken Maigaard:
-Vi har endnu ikke solgt optioner til udlandet, men flere viser interesse, og vi fortsætter forhandlingerne i den næste tid, slutter hun.

Og så har canadiere som bekendt købt “Arvingerne”.
Konkret alle tre sæsoner af serien, hvorfor Trine Dyrholm, Mikkel Boe Følsgaard, Jesper Christensen, Marie Bach Hansen og alle de andre medvirkende skal til at være lidt kendte derovre.

Slutteligt købte Norge, DR’s julekalender fra 2009, “Pagten”.

Ganske morsomt lever Nordic Noir stadig.
Her otte år efter premieren på “Borgen”, er der således fint salg i den serie.
Finland og Portugal har således købt hele serien.

Og så glæder Maiken Maigaard til at få solgt lidt mere:
-Vi har fortsat en række forhandlinger i gang på dramafronten, og vi forventer også snart at kunne lukke flere aftaler på “Bedrag 3”, som DR selv har premiere på i starten af 2019, slutter hun.