DR Drama får en Emmy i New York

DR har som bekendt været endog rigtigt gode til at bliver nomineret til “Emmyer” ved “The International Academy of Television Arts & Science”, der hvert år bliver afholdt i New York, her i november.
Og nu hvor DR – i form af Lars Mikkelsen – har vundet en til, er det på sin plads at sige tillykke til DR med at de fortsat producerer serier, der frå så meget hæder rundt om i verden.

I princippet er det “hovedrolleindehaveren” der modtager en Emmy.
Igen.
Han havde jo ikke fået den, hvis han ikke havde spillet med i “Herrens Veje”, der – derfor – i princippet – netop har fået deres første internationale Emmy, for en “skuespillerpræstation i serien”.

Lars Mikkelsen der idag er 54 år og aktuel hver søndag i “Herrens Veje”, kan dermed notere sig at The International Academy of Television Arts & Science mener at han er verdens bedste ikke engelsktalende skuepiller på TV i disse dage.
Lars Mikkelsen vinder Emmy for præstation i Herrens Veje
Producent Camilla Hammerich, DR Drama er glad og siger:
-Det er en stor ære og glæde for DR og Danmark, at Lars Mikkelsen har fået årets internationale Emmy for sin rolle i “Herrens Veje”. Han fortjener det fuldt ud, slutter hun.

Lars Mikkelsen kæmpede mod Julio Andrade der har den ledende rolle i “Um Contra Todos” og Billy Campbell der har den ledende rolle i “Cardinal”.
Slutteligt var Tolga Saritas også med i opløbet for hans arbejde med “Soz”.
Vi har fundet lidt promoer på de andre serier, se nederst.

Læs også  Nyt politisk magasin på TV2 News

Lars Mikkelsen selv siger:
-Det virker fuldstændigt surrealistisk det her. Der var så mange stærke optrædener fra de andre nominerede. I Danmark har vi i mange år været frontløbere på drama, og denne pris sætter streg under, at man stadig kan regne med os. Jeg er så glad og beæret, slutter han og bliver suppleret af Camilla Hammerich.

Hun siger:
-I over to år har Lars levet og åndet med karakteren Johannes, og med sit lysende skuespiltalent og sin utrættelige arbejdsindsats har han skabt et fantastisk portræt af et mangesidet og voldsomt menneske. Lige nu er Lars Mikkelsen en af Danmarks største skuespillere, og det har udlandet fået øjnene op for. Det kan vi kun være stolte af og taknemmelige for, slutter hun.

Der er nu blevet uddelt internationale Emmy priser 46 gange.
Og nu hvor DR har været nomineret hele 22 gange, siden 2001, er det jo rigtigt flot at “DR” nu vinder en, igen.

De tidligere ( 5 ) Emmy’er, gik til “Ørnen”, “Livvagterne”, “Nikolaj og Julie”. “Unge Andersen” og “Rejseholdet”.

DR har ydermere modtaget en Emmy for “Det sorte kageshow” ( “Bedste underholdning for børn” ) og så har DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn modtaget en æres-Emmy for “DR’s rolle i udviklingen af ny, banebrydende TV dramatik”.

Læs også  DRs Herrens Veje kigger forbi til oktober

Her promoer for de andre nominerede serier.
Øverst bedste drama “La Casa de Papel” ( Antenne 3 spanien, købt til intl distribution af Netflix)