Wembley går 5G

Som vi forstår det, står Europa foran deres første “world first 5G live sports broadcast”.
Det passer naturligvis ikke, da det meste af Vinter OL jo blev optaget/sendt etc på 5K, men bevares.
Det er nok pænt tæt på første gang at the EE Wembley Cup final bliver produceret på 5G.

Som vi kunne pointere det i sidste uge, ser det ud til at 5G, er det nye sort, da du jo bare kan tænde for din mobil, og derfra sende – nærmest – flere Gbit/s hjem.

Forøvrigt noget de ser ud til at have taget bogstaveligt på denne produktion.
EE ( en afdeling af BT (Sport)) , der står bag the EE Wembley Cup her den 25. november har i hvert fald fortalt alle der har lyttet med, at de har besluttet sig for at producere begivenheden på 5G.

Og.
Så er det – naturligvis – ikke en lokal produktion, men derimod en remote production, der – åbenbart – kun kan findes på YouTube, hvilket kunne tænkes at hænge sammen med at det er de unge de godt vil have til at se med.
EE går ind med 5G til en remote produktion af the EE Wembley Cup final

Og nu hvor de ikke længere ser TV, må vurderingen være at de ser med på YouTube, forudsat at der er noget indhold der, de gider se.
Noget som YouTube – forresten – ser ud til at gøre noget ved.
De har netop sluppet endnu en – højprofileret – serie, der denne gang hedder “Origin“, som vi gætter på at rigtigt mange har set, efter at de har købt adgang til YouTube Premium, der blot koster 119 kroner om måneden, hvorefter alle reklamer er væk, ganske som der er adgang deres nye musiktjeneste og de her serier, der er nummer 3-4 i rækken, der kun findes der.

Læs også  OB vogn på charmeoffensiv

Vi ved ikke om det er “der” the EE Wembley Cup ender med at blive sendt, altså “bag” Premium muren.
Hvad der er kendt er at EE producerer sammen med BT Sport, der er vant til at blande sig ind i endog meget store arrangementer, og sørger for – for eksempel – at der er båndbredde nok til alle.

Indtil videre har BT ( Sport) blot lovet at de vil samarbejde og sørge for at “increasing the coverage available to viewers with more matches and faster highlights”, hvilket – vel sagtens – er det samme som at de garanterer nærmest ubegrænset båndbredde til alle.

Jamie Hindhaugh, chief operating officer, BT Sport, siger:
-BT Sport has a rich history of the latest broadcast innovations, whether it’s ultra-high-definition with Dolby Atmos or 360-degree Virtual Reality. 5G will next season enable BT Sport to deploy the most advanced remote production of any broadcaster. It will allow us to cover more live matches from more leagues and competitions, and to bring fans highlights action closer to the final whistle than has ever been done before in the UK, slutter hun.
EE går ind med 5G til en remote produktion af the EE Wembley Cup final

Rent tekniks bruger EE så meget af 5G netværket de har brug for med en bestemt “slicing technology”, der betyder at det ellers “ustabile” 5G netværk, bliver til et “broadcast grade network”, med garanti for både lav latency, høj båndbredde der er et par af de parametre der er nødvendige for live broadcast. 

Læs også  Så kører 5G over satellit

Rent teknisk ved vi ikke om der overhovedet er et 5G netværk i England. ( det er der vist ikke )
Er der ikke det, gætter vi på at der bliver etableret et, da planerne er at “adde 5G to EE’s 4G network”, hvilket i følge EE giver en “mere stabil” data kommunikation når der er mange mennesker (?) samme sted.
Som de siger det, kan 5G håndtere selv “the biggest crowds”.
Bilen er en ( anden ) 5G OB vogn, der blev vist frem på InterBee i sidste uge.