DanseTV er ved at blive lidt træt

Sidste uges mest sete program, burde naturligvis have været den spændende afslutning på en hel sæson fuld af dans og alt det andet der bare får folk til at kigge med.
Det var det bare ikke.

Mest sete format var i stedet “Den store Bagedyst”, der nu har så godt fat i så stor en del af befolkningen at det nu snart hver uge er løbet af konkurrenten på TV2.

“Den store Bagedyst” havde således 1.206.000 seere, mens “Vild med Dans – afgørelsen” måtte nøjes med 1.132.000 seere.

Hovedprogrammet kunne end ikke mønstre en million seere, og måtte med 953.000 seere konstatere at dette var det 3. mest sete program i sidste uge.
Bagedysten
I den forbindelse begynder en anden “tendens” nu at virke udtalt.
DR1 løber kort og godt fra TV2 på stort set alle områder.

Drama-dokumentariske programmer som “Forsvundne Arvinger” og “royalt TV” som “Kronprinseparrets Priser 2018”, vandt med 716.000 og 708.000, foran TV2s mest sete livsstils format “Landmand søger kærlighed”, der med 610.000 seere var det mest sete TV2 program der ikke handlede om dans.

Det eneste sted DR1 ser ud til at falde igennem, er på drama.
Det er åbenbart kun anmeldere og nogle få andre der holder af at følge med på DR1 søndag aften.
Således var der bare 605.000 seere der så “Herrens Veje 2” i sidste uge.

Læs også  Tallene ude på El Camino

Som det er nu er blevet en vane er Kanal 5 endnu engang med, denne gang med “Danmark – Irland”, der trak 510.000 seere hen til skærmen.
Ikke mange seere til en landskamp.
Men sådan er det jo nu, hvor det er lykkedes for en af de små kanaler at købe retten til at sende landskampene.

TV2s næst-mest sete program, efter det der kærligheds format fra landet, blev i den forbindelse end ikke sendt på hovedkanalen.
Det blev i stedet sendt på TV2 Charlie.
Her storhitter “Sygeplejeskolen”, der med 478.000 blev set mere end hele 7 ud af ti af TV2s ( hovedkanalens !) mest sete formater.

Det er med andre ord netop så sidst på året for TV2, at budgettet på indhold må være blevet brugt, hvilket ser ud til at være gået op for seerne.

DR1 har i den forbindelse ingen “problemer”.
Alt fra “diskussions formater” som “Fri os fra kontanthjælp” til “mere livsstil” som “Manipulator – knaphed”, hitter altså mere end stort set alle de mest sete TV2 formater.

TV2s næste program på listen over de 20 mest sete programmer er i den forbindelse blot det 16. mest sete program.
Dette, “Hvem vil være millionær” blev omvendt sendt lidt over for DRs drama, hvilket dermed understreger at dette format med 473.000 seere – mere eller mindre – fortsat klarer sig pænt.

Læs også  Kritikken er forstummet

Eneste “nye format” i sidste uge, der – vel sagtens – også kan kaldes for “diskussions TV”, “Hvor er politiet” klarede sig i den forbindelse også OK.
Det mest sete – af to programmer – blev sendt torsdag, og viste med 445.000 seere at formatet voksede hen over ugen.
Mandag var der nemlig kun 423.000 der kiggede med, hvilket omvendt gjorde disse to programmer til det 5. og 6. mest sete program.