FilmFyn henter DR1 drama Fyn

Hvis du går og undrer dig over at Film fonden i København ikke fik penge af Københavns kommune, fordi de hellere vil hælde lidt mere asfalt ud på veje der bliver smadret af folk der skal på arbejde i hovedstaden, ser her ud til at være en af de direkte konsekvenser.

DR vælger nemlig at ligge deres næste store drama produktion, “Fred til lands” på Fyn i stedet for i hovedstaden.
Om det så er fordi DR1 hellere vil hente lidt støttekroner hos FilmFyn, eller om det rent faktisk er fordi at de mener at optagelserne passer bedre til øen, er svært at vide.

Helt sikkert er det i hvert tilfælde at Film Fonden i hovedstaden ikke havde chancen, nu hvor deres hovedsponsor ( KBH Kommune ) har droppet at støtte dem i 2019.

Tilbage på Fyn er de omvendt vildt glade over at “Fred til lands” ny rykker derover.
Produktionen er nemlig DRs næste store “søndagsdrama-satsning”, der skal optages på locations i Assens Kommune.
DR Drama flytter produktion til Fyn der er optagelser i seks måneder
Producent på serien er produktionsselskabet Motor der producerer i co-produktion med DR Drama.
Og nu hvor de starter i januar, kunne man sagtens forestille sig at der er tale om en efterårs premiere, eller tidligt næste år, da der “kun” skal optages derovre i det næste halve år.

Læs også  DR omfavner serierne

Produktionen bliver i den forbindelse en af de “mest markante investeringer i de seneste år”, som FilmFyn har begået, da der jo bliver lagt en masse optagedage i området.
Hvilket de jo støtter med en masse kroner.

Folk der gerne vil vide hvad der sker i serien, kan se frem til en “psykologisk dramaserie”, der er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye.

De har allerede stået bag seer successer som “Rita” og “Hjørdis”, hvilket jo brude betyde at mange seere igen kunne tænkes at kigge med.
Og nu hvor de også har været ind over “The Mist” ( der er en “Stephen King-filmatisering” ) kan de nok godt finde ud af det der med suspence.

Instruktør bliver Louise Friedberg, der såmænd er aktuel med “Herrens Veje”, ganske som hun har været inde over “Borgen”, “Norskov” og “House of Cards”.
Producer er Jesper Morthorst, der står bag produktioner som “Stille hjerte”, “Heartstone”, “Norskov” og “Rita”. 

Der er forventet premiere til efteråret 2019, hvilket dermed understreger at der nærmest bliver produceret helt frem til sendestart, hvorfor faste locations samme sted er ret smarte.
Det kan jo være at noget skal laves om.

Det der med Fyn, kunne tænkes at hænge sammen med at en af hovedforfatterne er fra Fyn.
Christian Torpe, har således et “indgående kendskab til Fyn”, da han “oprindeligt stammer fra Ullerslev på Østfyn”.

Læs også  Politisk drama på ViaPlay

Som forfatter har han blandt andet skrevet “Stille hjerte” der – i sin tid – blev optaget i Kerteminde Kommune.
Christian Torpe har her på det sidste skrevet på “Blackbird” der er et amerikansk remake af “Stille hjerte.

Marie Østerbye der er den anden hovedforfatter har skrevet flere episoder af “Rita” og “Bedre skilt end aldrig” samt “The Rain”, der da vist er igang med sæson 2 for tiden.

Ud over at optage i Assens Kommune, skulle en del af optagelserne også blive lagt i Vissenbjerg, Skalbjerg, Aarup, Bred og endelig Ebberup midtby og forstæder.

Castingen skulle være igang, og de leder efter sigende efter fynske statister og skuespillere.