Netflix reagerer på forhånd

November og december ser ud til at blive de måneder hvor Netflix, næsten helt af sig selv sender en masse serier fra Europa.
Planen ser ud til at være at sende netop så mange – serier – at det er – lige før at Netflix helt på egen hånd formår at producere/indkøbe nok indhold til at komme op på 30 procent “lokalt indhold på hylderne”.

Er det ikke nok, kan de vel sagtens købe et par ældre film kataloger og insistere på at mene at “feel good” film fra 40erne og 50erne er fine til nogle.

Tilbage i virkeligheden kunne Netflix sent igår fortælle om et voldsomt antal nye serier, der snart kommer på plakaten hos denne streamer. ( de starter imorgen globalt )

Erik Barmack, Vice President of International Originals, har således netop været på den årlige C21 konference i London, hvor han kunne fortælle at Netflix skam er på vej med en masse nyt, produceret i Europa.
Blandt mange nyheder fra Netflix kommer en serie fra Frankrig
Herunder en ( prequel ?) om “Young Wallander”, der er en “new original series” “based on Henning Mankell’s best-selling Kurt Wallander novels”, nu blot sat i en tid før Wallander blev til Wallander.
Det hele foregår stadig i Sverige, og det er fortsat Yellow Bird UK der producerer
Ideen her er at kigge på en “sag” som “Young Wallander” kan siges at være hans første sag.

Læs også  DR går også sommeramok

Serien der naturligvis er optaget på engelsk, da det jo virker lidt bedre ude i resten af verden end svensk.
Der er dog både svenskere og englændere med i cast.

Desværre er det ikke en af de serier der får premiere “med det samme”.
Serien går nemlig først i optagelse tidligt i 2019.

En anden serie, der også er på vej, er en serie om Joseph Guillotin, der naturligvis hedder “Guillotine”.
Han var nemlig manden der opfandt denne.
Og da det er 8 episoder værd, bliver der også lidt tid til at kigge på hvad der ellers skete der i 1787 i Frankrig.

Joseph Guillotin undersøger – som vi forstår det – en række mord, der ikke ser ud til at handle om andet end “blåt blod”, hvilket ser ud til at løbe i det franske aristokrati, og som af uforståelige årsager ser ud til at være årsagen til de mange mord.

Ellers er “Criminal” på vej.
Det er endnu en “police procedural”, hvor en politimand og en kriminel kæmper om at “vinde”.
Som vi forstår det er der tale om 12 afsluttede historier, i fire lande, konkret i Frankrig, Tyskeland, Spanien og endelig i England, hvor “rigtige” (?) sager opklaret hver gang.

Slutteligt er en ny serie af Jantje Friese og Baran bo Odar på vej.
De er ydermere creators of the first German Netflix original series “Dark”.
Serien de nu er på vej med hedder “1899” og foregår på ( eller omkring ) et “migrant steamship” der er på vej fra London til New York.
Da der var mange nationaliteter på sådanne skibe, kan seerne se frem til et “truly European show with a mixed cast from different countries”, blot så vi alle ved at Netflix altså går meget op i Europa.

Læs også  Refugium skudt på Canon C700 FF

Serien – ser ud til – kigge på “håb og drømme” for dem der sejler med båden.
Blandt de dramatiske højdepunkter er at dette skib møder et andet skib der er “adrift” ( det driver rundt ) uden tændt motor ude på det store åbne hav, på vej til USA.

Erik Barmack sagde i forbindelse med lanceringen af de mange nye serier:
-Great stories unite and delight us, no matter where in the world they come from or what language they are in. There will come a time when half of the top ten shows globally won’t be in the English language, and shows with a multinational cast – and often in multiple languages – will become the norm, as long as technology can get the right story in front of the right person in a language they can understand. We are delighted to continue our investment in great European creators and talent, bringing fresh perspectives and untold stories to Netflix members across the world, sluttede han.

Ud over disse serier er der projekter på vej fra Norge og Spanien, samt fem andre tyske projekter, og syv andre franske titler.
Sæson 2 af Elite ( fra Spanien ) og et nyt samarbejde med The Roald Dahl Story Company ( i England )( en ikke defineret co-production ).

Læs også  Netflix satser hårdt på Europa

Åh ja.
Og så stater giganten op med at sende et par Europæiske serier op i årets to sidste måneder.
Disse er:

“1983” fra Polen (30 Nov)
“Baby” fra Italien (30 Nov)
“Plan Coeur” fra Frankrig (7 Dec)
“Dogs of Berlin” fra Tyskland (7 Dec)
“Protector” fra Tyrkiet (14 Dec)

Disse serier ryger ud på alle 190 markeder, til omkring 130 million kunder.

Her lidt promoer for disse.