Viaplay nået til Finland

2018 blev året hvor Nordic Entertainment Group (Nent Group) endelig nåede til Finland.
Konkret i form af et samarbejde med DNA, der er et finsk teleselskab, der – velsagtest har de samme udfordringer som mange andre TelCoer, nemlig at kunderne er på vej væk fra KabelTV, hvorfor der skal lidt mere til, nu.

Heldigvis har DNA Viaplay, der nu kan tilbyde Viaplay stream tjeneste i Finland.

Af årsager vi erkender ikke at kende, bliver DNA den første udbyder af Viaplay i landet, hvilket – dermed – understreger at Nent Group må have haft en “relativt lille” impact i Finland, indtil nu.

Noget der nu bliver ændret med Viaplay, der både kommer som egentlig streampakke, som en del af en eller flere “pay TV pakker” der allerede bliver solgt af DNA.

Nent Group er med andre ord ikke totalt ukendt deroppe.
Det er bare deres streamtjeneste der ikke var i landet før.
Viaplay satset hårdt på Norden

Eksisterende DNA kunder der allerede køber ( bestemte ) Viasat pakker, kan nu med et slag også få adgang til Viaplay. Som vi læser det, som en del af deres TV pakke, og dermed som flow TV.
Vi gætter på at det også snart eller fra nu af, bliver muligt at købe streampakkerne, alene.

DNA har i øjeblikket 478.000 såkaldte “fixed broadband subscriptions” mens de har 627.000 Kabel TV kunder.
Heriblandt er der 251.000 kunder der betaler for “DNAs digital DNA TV app”, suppleret af 2,9 millioner mobile kunder.

Læs også  Så er endnu et år snart gået

Aftalen der bliver en “national version” kommer til at tilbyde “live sport”, internationale film og serier, indhold til børn og alle de “originals” som Viaplay er på vej med ( mener at det er +55 serier lige for tiden, der er færdige eller i produktion )

DNA kommer til selv at stå for salget af Viaplay til deres kunder, via et separate abo, der enten (?) er eller kan være et rent online produkt, eller en kombination (?) med en “Viasat pay TV” pakke.

Kim Poder, EVP, Group Chief Commercial Officer and CEO of NENT Group Denmark siger:
-This agreement with DNA marks an important step on our journey to establish Viaplay as the leading Nordic streaming service. We are continuously investing in our content and technology to ensure Viaplay offers something truly unique. Innovative partnerships will accelerate Viaplay’s penetration and enable us to bring these experiences to even more customers across the Nordic region, slutter han.

Viaplay satser hårdt på Norden
Viaplay er allerede ude på Apple TV på Google Chromecast og på YouSee, Stofa, Waoo og Telenor i Danmark. I Norge er de ude på Telenor, RiksTV, Get og NextGenTel.
I Sverige tilbyder Tele2, Telia, Telenor, Canal Digital, Ownit, Com Hem, Sappa, Kalejdo, Serverado, Connect TV og A3.
Og nu endelig i Finland hvor DNA indtil videre er den eneste udbyder, indtil videre.

Læs også  Snart jul på TV2

Nent Group vurderer at op imod halvdelen af regionens 12,3 millioner husholdninger har 1.4 stream tjeneste i hver husstand. ( der er altså cirka 8,61 millioner stream kunder i Norden, i følge Nent Group)