Lys nørderne tager over

Ind imellem kommer der lidt legetøj i butikken, som du bare må have.
Og nu hvor det – denne gang – ligner noget du rent faktisk kan bruge i en masse situationer iler vi med at dele omtalen af produktet.

Som vi forstår det, er det Atendi Film & TV der sælger det her i landet.
Vi har spurgt til priserne, men da der er juletravlt har de ikke løftet sløret for dem endnu.

Vi har til gengæld fundet priserne i Italien, hvor det ser ud til at nyheden, der er en række reflektor plader fra dedolight, går til alt fra små 500 Euro og o ptil 1100 af slagsen.
Og selv om at det måske lyder lidt teknisk, er der tale om et “interessant” system, hvor du i stedet for at bruge direkte lys, reflekterer dette.
Måske ikke noget du er vant til, normalt.
Men bestemt en vej der “kan noget”.
nyt reflektor koncept fra dedolight hedder The Cine Reflect Lighting System

De tre priser, hænger sammen med at de såkalte “dedolight Kit Lightstream” findes i 3 størrelser, nemlig i 7x10cm der – typisk – vil kunne bruges til produktskud og makro arbejde, hvor der ikke er meget plads.

Nummeret større er på 25x25cm.
Her er pladerne (?) næsten store nok til at de kan bruges til portrætter, interviews eller andet.

Læs også  De store forklarer IP og SDI

De store/største virker omvendt som dem der virkeligt er spændende.

Her er pladerne hver især 50x50cm og ligner noget der kan bruges i mange situationer.

Konceptet er så ellers – som du kan se i videoen nederst – at bruge de 3-4 plader der er i hver pakke, til at reflektere ned til en enkelt lampe.
Og da disse reflektorer spreder ( eller samler ) lyset til forskellige grader, helt ned til 4 grader, hvilket rent faktisk “forstærker” lyset, er det ikke blot muligt at lege.
Det ser ud til at det er muligt at lave endog spændende – reflekteret – lys med ned til en enkelt lampe.

Henne i virkeligheden er det dog mere sandsynligt at et enkelt sæt, kan bruges med 2-3 lamper og – på sigt – suppleres op med et par plader, når du finder frem til hvilke “spredninger” du synes bedst om.

Som pointeret kunne vi ikke finde hverken pris eller produkt på Atendi Film & TVs sider.
De har dog en masse andet dedolight, så gad vide om de ikke også har dette ” dedolight Kit Lightstream”.

Tjek videoen hvor DOP Francois Aubry er endt foran lamperne, i stedet for bag kameraet.
Og selv om at dedolight uendeligt gerne også godt både vil sælge lidt dedo lamper og en speciel forsats der – åbenbart – ikke fungerer med fresnell lamper, kan vi garantere for at et par fresneller reflekteret i disse plader, hvor den der spreder mest – pænt meget – minder om en almindelig opspejlingsplade, såmænd også er heldigt.

Læs også  5G tager fart

nyt reflektor koncept fra dedolight hedder The Cine Reflect Lighting System
Igen.
Pladerne ligner en julegave til fotografen der laver mange “lækre” interviews, eller til produkt dittoen, der – længe – har brugte spejle, knive ude fra køkkenet og alt andet der reflekterer på en “sjov måde”.
Nu ser det ud til at være sat i system af dedolight.

Vil du læse mere om systemet må du endelig ikke forveksle det med deres andet system, der – lettere misvisende – hedder det samme.
Det ser ud til at hænge sammen med at dette reflektor system er en del af en større løsning, hvor du – som eksempel – kan investere i motoror, så du ikke skal op i loftet, for at dreje pladen.

Vi har slutteligt ( nederst ) også fundet en længere video hvor en række filmfolk, herunder “opfinderen” af CRLS, eller The Cine Reflect Lighting System, Christian Berger, snakker om tankerne bag dette.