DR1 retter ind til målgruppen

Her på lørdag kan seere der er kommet så godt op i årene, at de kan huske at Johnny Reimer rent faktisk var en rod engang, ganske som at Dorthe Kollo nu snart har været i Skanderborg og blev der netop så mange gange at hun kan kalde sig selv for en del af “Dansktoppen”.

Og nu hvor DR ser ud til at skulle spare, og derfor sparer på indhold til unge seere under 50-60 år, kan landets ældste seere se frem til lidt af en fest her på næste lørdag.

Her fejrer DR nemlig “Dansktoppens 50 års fødselsdag”, med et fint studieprogram, hvor “de alle sammen” kommer forbi.
Sangere, artister og halvpolitikere, der alle – stadig – kører rundt med “blokvognen” og optræder på trods af at alderen for de fleste er på den tunge side af 65-70 år.
DR sender Dansktoppen som TV program efter 50 år i æteren

I bedste stil har DR hyret Tine Gøtzsche, som vært, der ellers valgte at forlade DR tilbage i september, for at prøve “noget nyt”, som hun forklarede den gang.

Hun er i den forbindelse “meget ung” i forhold til de fleste medvirkende, da hun jo blot er i de tidlige 50ere.
DR sender Dansktoppen som TV program efter 50 år i æteren

Det hele skulle så ellers ende med at blive til et program, der bliver sendt i næste weekend, hvor DR1’s seere kan glæde sig til at se – og høre – blandt andet:
“Arriverderci Franz”, “den lille sommerfugl”, “Peter”, som Dorthe Kollo fremfører mens hun håber at han bliver i Skanderborg.

Læs også  Sommeren er fortsat over seerne

Den konkrete årsag til formatet er at DR tirsdag aften – i et studie – fejrede, at det i år “er 50 år siden, at DR lancerede programmet, som har lagt navn til en hel musikgenre”.
DR sender Dansktoppen som TV program efter 50 år i æteren
Formatet ( progammet ) “Dansktoppen” er nemlig et radioprogram, der kan høres på endnu en lukningstruet radio kanal, hver lørdag.

Denne der hedder P5, lagde så ellers gulv og mikrofoner til det hele, der – for en gangs skyldt endte med at blive optaget på video også.

Noget der – for specielt indviede – skete i Studie 2 i DR Koncerthuset, hvor alle fremmødte – for en gangs skyld – “gerne måttet danse”, hvilket du finder ud af på lørdag om der så blev.

DR sender Dansktoppen som TV program efter 50 år i æteren
Blandt dem der – i hvert fald – hyggede igennem var Bjørn Hansen (fra Bjørn & Okay), Birthe Kjær, Dorthe Kollo og Bjørn Tidmand, som seerne kan se frem til at lytte og se på her på lørdag, hvor DR1 ser ud til at have afsat vilde syv kvarter på DR1 til en musikgenre der – åbenbart – fortsat lever videre på P5.