ESL og DreamHack laver deal med TV2

Hvis du gik og troede at eSport og gaming ( på TV ) ikke havde en fremtid, tager du nok – mest muligt – fejl.
Specielt nu hvor MTG ser ud til at have indgået en aftale med TV2 om at deres to eSports selskaber Turtle Entertainment (ESL) og DreamHack skal have en masse sendetid på netop TV2, og dermed på – fuldt penetreret – nationalt TV.

Aftalen der i første omgang ser ud til at handle om 700 timers såkaldt “premium eSports” der bliver sendt i 2019, inkluderer konkret broadcast rettighederne til “Counter-Strike: Global Offensive tournaments”, der er en hulens masse Counter-Strike kampe, der bliver produceret på en TV venlig måde.
Og når både ESL og DreamHack er inde over aftalen, hænger det sammen med at det er netop disse to selskaber der står bag “Counter-Strike: Global Offensive tournaments”.

TV2 satser hårdt på eSport
MTG der allerede står bag lignende indhold til mange andre platforme kan dermed se frem til en heftig betaling for rettigheder, der – omvendt – betyder at der kommer en masse “ungt” indhold på en eller flere TV2 kanaler i 2019.

Som du har gættet det, bliver det mest TV2 Zulu der kommer til at sende indholdet.
Suppleret med at en del af indholdet bliver gemt bag betalingsmuren på TV2 Play, hvor det bliver muligt at købe adgang til eSports indhold som PPV.
Det fremgår ikke tydeligt om det så betyder at det bliver muligt at tilkøbe mere indhold der, mod flere kroner.
Altså ud over hvad det koster at have adgang til Play.

Læs også  UK amok over Norsk produktion

Som vi forstår det, er der premiere på aftalen den 28 februar, hvor der er “IEM Katowice”, der bliver spillet i Polen.
Her handler det om “live Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) tournaments”, som ESL og DreamHack organiserer.

Zulu har i den forbindelse allerede sendt hele tre store “CS:GO tournaments” og kunne hurtigt se at deres seere var glade for denne type TV.
Specielt de 15 til 40 årige seere så pludselig mere TV.
TV2 satser hårdt på eSport
Konkret dobbelt så meget som før.
Årsagen er at eSport pludseligt er “accepteret” som sport, og som TV underholdning.
Som eksempel er der idag en historie i en landsdækkende avis om at unge piger nu også spiller “Counter-Strike”. ( det ser ikke ud til at være betalt indhold )

Peter Nørrelund, EVP, Head of Product Development and Incubation hos MTG, og Co-CEO of DreamHack, glæder sig oplagt nok over udviklingen:

-The quality of esports content continues to increase, and both ESL and DreamHack produce high-standard coverage with expert commentary and insights into teams, players and their skillful gameplay. Live esports mega-events are unforgettable spectacles, and now Danish fans can to enjoy the show on a big screen and on the go, slutter han og bliver suppleret af Frederik Lauesen, Head of Sport at TV2.

Læs også  Ny Zulu serie på vej

Han er også glad, og siger:
-Esports has the potential to become for TV2 Zulu what Tour de France has been for TV2 – a premium on air event that audiences love and anticipate. Just as with live sports, TV2 will cover esports tournaments according to the highest standards and will provide a closer look behind the scenes at these huge international events, slutter han.

DreamHack kunne tilbage i oktober fortælle om en lignende aftale med Discovery Networks Denmark, der dog ikke handler om Counter-Strike, men derimod om eSuperliga, der er en national version af FIFAs eSports league, der fortsat kan opleves på Dplay og Canal 9.