DR oplever et stigende salg af deres dokumentarer

DR går i disse dage og godter sig over at deres “DR-dokumentarer” bliver solgt til et utal af lande rundt om i verden.

Produktioner som “Menneskesmuglerne”, der allerede har vundet en Prix Europa og som har været nomineret til en Emmy, er som eksempel en af de “DR-dokumentarer”, der er blevet solgt til et utal af lande.

Fordelene er – oplagt nok – at sådanne produktioner, der jo koster en del i research og som tager endnu længere tid at “lave” pludselig får dækket budgettet – lidt mere – via internationalt salg, hvorfor – vi seere – med lidt held kan se frem til flere produktioner i denne kaliber.

En anden produktion der også er blevet solgt til et utal af TV markeder, er “Løgnefabrikken – de falske nyheder fra Rusland”, som Express TV-production ApS står bag.

Den har seerne på DR2 kunne se.
Nu har DR Salg så ellers sørget for at den også kommer ud i verden.

Tilbage til “Menneskesmuglerne” , var det Poul-Erik Heilbuth, Georg Larsen der tilrettelagde og som “fik adgang” til at “følge arbejdet med smuglingen af tusindvis af migranter til Europa”.

“Menneskesmuglerne” er således blevet solgt til mere end 30 lande, konkret Canada, Israel, Polen, Schweiz, Letland og Kroatien.
Selv Al Jazeera har købt denne produktion.-
Og da de har afdelinger i Egypten, Irak, Syrien, Saudi Arabien, Libyen, Somalia, Marokko og Yemen er denne også blevet vist der.

Læs også  DR roder videre i arkivet

Redaktør for dokumentarer og co-produktioner i DR Salg Kim Christiansen forklarer:
-Der er ingen tvivl om, at de internationale priser og nomineringer har gjort, at visse TV-stationer har opdaget dokumentaren. Derudover har “Menneskesmuglerne” et aktuelt tilsnit, og dokumentaren beskæftiger sig med et emne, der er til stor diskussion mange steder i verden lige nu, slutter han.

Den anden “hit dokumentar” som DR får solgt mange gange er “Løgnefabrikken – de falske nyheder fra Rusland”.
Igen en DR2 produktion.
Her er det Jakob Gottschau fra Express TV-Production der er tilrettelægger.
Han og produktionen har kigget på en såkaldt “troldefabrik”, hvor hundredvis af mennesker døgnet rundt “producerer falske nyheder og spreder dem via falske profiler på de sociale medier”.

DR Salg har solgt denne produktion til Singapore, Spanien, Poland, Sverige, Israel, Finland, Holland, Estland og Belgien.
Flere andre markeder laver gennemsyn på den i disse dage.

Der er også andre produktioner som Abdel Aziz Mahmouds “Helvedes homo – en muslim springer ud” hvor Abdel Aziz Mahmoud undersøger islams syn på homoseksualitet.

Kim Christiansen fortsætter:
-I DR Salg havde vi serien med til Mipcom-messen i Cannes i oktober, og her var der enorm interesse for den. Lige nu har omkring 25 lande programmerne til gennemsyn, og jeg har ret store forventninger til serien. Men nogle gange tager det lidt tid, før TV-stationerne har besluttet sig, slutter han.

Læs også  DR solgte godt på Mipcom

Produktionen er blevet sendt i Østrig.

Af andre produktioner der kunne tænkes at blive til salgssuccesser for DR er “Undercover i det ekstreme højre”, der igen er en DR2 produktion.
Slutteligt er der stor interesse i en Mads Brügger produktion, der end ikke er blevet sendt her i landet endnu.
Denne, “Cold Case Hammerskjöld” handler om “Dag Hammarskjölds mystiske død i 1961”.
Bliver sendt på DR2 til foråret.