Zhiyun Crane 3 LAB ligner et hit


Har du ikke besluttet dig for hvilken stabilisator du skal investere i, i år, kunne det være at du skulle overveje en Crane 3 LAB.

Dette nyhed, der er en stabilisator og ( åbenbart ) ikke en gimbal, kan i følge producent og importør holde – og stabilisere op til 4,5 kilo, hvilket som altid skal taget med et vognlæs salt, da der stadig hverken er plads til kamera eller optik i dette nye monster.

Så forvent – som altid – et par kilo, og lidt hjemme opfundet modvægt, hvis ambitionerne vokser.

Bedst af alt er Zhiyun nu også begyndt at udtænke – eller i det mindste understøtte (?) – eksterne zoom- og fokusmotorer er andre vigtige nyheder.

Zhiyun Crabe 3 LAB, er uanset det nye flagskib fra Zhiyun Crabe, der i følge markedsføringen både kan håndtere professionelt kameraudstyr, samtidig med at løsningen nu er “L-formet”, hvilket blandt andet byder på et “ergonomisk, gummibelagt håndgreb”, der betyder at operatøren kan “optage fra lave vinkler uden at belaste arme og håndled”.

Det er også muligt at “dreje håndtaget til en traditionel opretstående position”, hvilket er smart når der skal optages i højere positioner.

Motorerne, der når alt kommer til stykket er det vigtigste, er 1,5 gange hurtigere og “noget stærkere” end forgængeren ( Crane 2 ), konkret kan nyheden nu – nominelt – bære 4,5 kilo mod forgængeren, der blot kunne bære 3,2 kilo.

Læs også  Så er 360grader blevet til 8K

Nyheden understøtter som pointeret også fokus og zoom -motorer, hvilket skal forstås sådan at der er et joystick på Crane 3, der kan styre et par Zhiyun fokus og zoom motorer, hvilket altså betyder at der er tale om proprietært udstyr.

Prisen på grundmodel uden fokus og zoom, ( der sikkert ikke kan bruges til blænde ) er 7599 kroner ( med moms ?) og det skulle være muligt at få fingre i den engang til januar.

Den kan styres fra en iPhone eller en Android telefon, hvor du også kan se billeder i 1080i/p ( cirka )

Som tidligere er der stadig en række sære begrænsninger.

Således kan du nu fortsat “kun” tilte 273 grader, hvilket omvendt burde være nok til de fleste.

Panorering er ligeledes begrænset til 360, grader hvilket igen betyder at det “kun” er muligt  at dreje hele vejen rundt en gang.

Enheden burde kunne fungere i 7,5 timer pr opladning der tager cirka 4 timer.

Igen.

Som vi ser det, er det muligt at charge batterier i en lader og på den måde have nok med til 2 eller 3 x de omtalte 7,5 timer.

Den vejer 1880 gram

Det er ukendt hvad tilbehøret koster.

Og/ eller hvornår det kan erhverves.

Her lidt video om dyret.