EVS er glade i denne uge

Nu hvor NHK Media Technology ( MT ) og NHK Global Media Services netop har investeret i en pose XT-VIA servere så de bedre kan lave slow motion i 4K HDR i op til 6 samtidige kanaler, har du gættet det.
En hulens masse penge har skiftet hænder.

Bag historien hører at NHK Media Technology og NHK Global Media Services, der begge er en del af NHK, skal til at arbejde mere i 4K og i HDR.
Og når man skal det, skal man jo kunne gøre det mobilt også.
Derfor har de investeret i ( mindst ) en OB vogn der kan det hele.

Og nu hvor det altså ikke er økonomien der trykker, har NHK Media Technology og NHK Global Media Services åbenbart købt hele tre XT-VIA live production servere, hvilket altså er hvad der til sammen giver 6 kanaler i UHD, suppleret af 12 i 1080P med fuld support for HDR uanset opløsning.

Motivationen bag denne vilde investering er i følge Koji Mochizuki, der er Manager at MT:
-As we prepare to launch our new higher-resolution content, we need a mobile production facility that features the latest, state of the art technology. This truck enables us to create the highest-quality content as efficiently as we can, starter han og bliver suppleret af den lokale leverandør Photron.
Herfra siger Goh Miyazawa, der er General Manager:
-EVS latest live production technology is built with multiple resolutions and operating environments in mind. When MT approached us about integrating this new truck, we knew EVS XT-VIA servers would be the perfect solution to sit at the heart of its production workflow, slutter han.

Læs også  Tid til Thunderbolt 4

XT-VIA der blev annonceret tidligere på året, og som reelt kun blev vist – delvist – frem på IBC2018, er deres nyeste, sejeste XT range server, der har UHD ( HDR forberedt/option ) I/O og 12 Full HD kanaler ( på hver server, som de har købt 3 af. )

Photron leverede serverne tilbage i september, hvor de – reelt – ikke eksisterede, og de skulle have været “parate” siden oktober.

Det er i den forbindelse ukendt om der overhovedet er blevet produceret på dem, endnu.

En del kunne dermed tyde på at ambitionerne om 8K hele vejen rundt, inklusiv med sloMo klip, bliver endog mere end svære at realisere til sommeren 2020, hvor NHK ellers har lovet at de vil producere og sende OL i 8K.
Teknologien eksisterer ganske enkelt ikke endnu. ( selv om at EVS ser ud til at love at deres XT-VIA servere kan håndtere 8K ?)

Alene det at denne nye NHK OB vogn hedder OB1, er et vink med en vognstand om at 4K og 8K stadig er “fremtid”.

Operators ProNews 19.18 from EVS Broadcast Equipment on Vimeo.