Den er god nok og i 8K

Sådan lidt uden varsel, ser det ud til at et par japanske ingeniører mødte op med lidt af en overraskelse, i Skotland, for nogle måneder siden.

På en eller anden måde havde Panasonic nemlig besluttet sig for at lave film deroppe.

Og nu hvor resultatet er officielt iler vi med nyheden.

Det er stadig pænt uklart ( for at sige det mildt ) hvad det egentlig er for en film de lavede ( bevares du kan se resultatet nederst, men alligevel ?).

Igen.

Det betyder ikke så meget.

Den BTS vi har fundet, er fyldt til kanten med super heldige Fujinon PL Zooms, og lange og kortere Aluraer, samt flere kamerear end godt er.

På en eller anden måde ser det således ud til at Panasonic, havde taget et utal af VariCams med, ganske som de også mente at det var på tide at få luftet deres ikke eksisterende 8K “Cine Style” kamera, der – sagtens – ser ud til også at kunne bruges til broadcast, hvilket nok er det største marked til fremtidens 8K kameraer.

Eller rettere.

Det er nok en anden model der ender med at blive målrettet broadcast.

Uanset baggrunden, har en flok teknikere, endnu flere kreative og en pænt stor lastbil fuld af lækkert udstyr været en smut i Skotland, for der at optage en “Short Film Production”.

Læs også  NewTek NDI nået til version 3.5

I princippet – ser det ud til – kom der ingen billeder – som vi kan se – ud af dette nye ( stadig ikke eksisterende ) 8K kamera.

Panasonic pointerer dog ( flere gange i BTS ) at der – stadig – er tale om en prototype, der forresten – ikke – ser ud til at være baseret på deres AK-SHB810, der – i den forbindelse – ser ud til at være den model der er målrettet broadcast mens det kamera vi kan se på billederne ligner en kommende afløser til deres nuværende flagskib, VariCam 35.

Ganske morsomt er EVA1 kameraet stadig en del af det værktøj der bliver taget i brug, når der skal produceres på Panasonics Cine kameraer.

Det hele skete i den forbindelse på produktionen “The Festival of Up Helly Aa”, der er den omtalte korte film det hele skulle være endt med.

Og nu hvor den allerede har fået sin første pris, “the Excellence Award” på Lumiere ( festivalen ) i Japan var det jo heldigt at de optog i UHD, da det er den “laveste” kvalitet denne festival kan acceptere.

Panasonic skrev i den forbindelse på deres egen blog, at der var tale om en “technical brief” ( beslutning ) om at “film ( optage ) in 4K and 8K using the latest Panasonic’s professional VariCam 35 and EVA1 cameras”.

Læs også  Panasonic på vej med 50K lumen laserprojektor

Da det også stod 8K et eller andet sted, tog de altså et 8K prototype kamera med også.

Og det ser ud til at have passet Yoshihiro Sasaki, der er 8K Camera Development Engineer hos Panasonic godt.

Han siger:

 -The 8K camera is still a prototype, but as we move toward commercialization, we want to keep the versatile dynamic range as we improve the camera and maintain the 8K resolution, slutter han.

Vi har fundet en BTS om emnet, der ser ud til at vise at EVA1eren ( der jo næsten er 6K ) bliver holdt direkte op imod det kommende 8K kamera.

Det gætter vi dog på hænger sammen med at Panasonic, fortsat ikke er parat til at slippe billeder optaget på prototypen.

Før de i fred og ro har testet det hele igennem, hjemme i Japan.

Nyheden der fortsat ikke har et navn, er dog ikke længere væk end at Panasonic lover at de frigiver “et 8K kamera” i 2019.

Dette skulle komme i form af en camcorder, hvilket – i princippet – ser ud til at betyde at der i øjeblikket arbejdes med mindst 3 forskellige 8K kameraer.

Hvoraf flere har indbygget optager del.

Det er fortsat ukendt hvad der ( ellers ) er “inde i” de her nye 8K kameraer.

Læs også  Det der NDI - hvad er det egentligt

Der er går dog lidt rygter om at AK-SHB810, skulle være et: Global Shutter kamera der kan optage ( på hvad ??) i op til 8K at 60fps.

Sensor har “2 modes”.

Det ene er “high-sensitivity”, mens det andet er “high-saturation”.

Her den omtalte BTS og det færdige film nedenunder.

Det er ukendt om/hvor mange billeder ( hvis nogle overhovedet ) kommer fra det omtalte 8K kamera.