Ny bestyrelse på DR

Kulturministeren har netop valgt en en bestyrelse til DR.

Tilbage i september faldt valget på Marianne Bedsted som ny bestyrelsesformand, der skal starte den 1. januar 2019.

Nu er resten så også på plads.

Mette Bock siger:

 -DR står over for en kolossal opgave med at omstille sig i forlængelse af den nye medieaftale og public service-kontrakt. DR skal stå tydeligere som kulturelt fyrtårn, gribe den digitale omstilling og række ud mod alle generationer, starter hun og fortsætter.

 -Jeg vil gerne takke DRs afgående bestyrelsesformand Michael Christiansen og den øvrige bestyrelse for sammen med DRs ledelse at have grebet opgaven fremsynet an med en udviklingsplan, der klart tager fat på både digitaliseringsudfordringen, danskernes forandrede medievaner og generationskløften i mediebrugen. Der udestår nu et stort arbejde for DRs ledelse og medarbejdere med at omsætte planen til virkelighed.

Og til den nye bestyrelse er der også et par ord.

Hun fortsætter:

 -Jeg kan så nu byde velkommen til DRs nye bestyrelse, hvor jeg er glad for, at ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør på Kristeligt Dagblad Erik Bjerager og journalist og forfatter Arne Mariager med deres store erfaring på medieområdet har sagt ja til at gå ind i arbejdet. Det gør de sammen med DRs nye bestyrelsesformand Marianne Bedsted og den øvrige bestyrelse, hvor blandt andet Dennis Nørmark som næstformand vil bidrage med kontinuitet i formandskabet. 

Læs også  Betalings TV har et problem

Hun fortsætter om de politiske parter der har valgt deres representanter:

 -Jeg har haft en god dialog med Folketingets seks største partier om de partiindstillede kandidater med det mål at sikre en hensigtsmæssig sammensætning af den samlede bestyrelse, slutter hun.

Vi andre kan derfor se frem til at det nu er følgende der bestemmer over DRs fremtid, i en tid hvor pengene er få og der skal spares alle steder.

DRs nye bestyrelse for perioden 2019-2022: ( altså dermed ikke frem til medieaftalens udløb i 2023 )

Marianne Bedsted (formand) (Kulturministeren)

Erik Bjerager (Kulturministeren)

Arne Mariager (Kulturministeren) 

Dennis Nørmark (indstillet af LA, næstformand)

Christine Antorini (indstillet af S)

Karen Rønde (indstillet af V)

Line Barfod (indstillet af EL)

Zakia Elvang (indstillet af ALT)

Katrine Winkel Holm (indstillet af DF)

Ricki Morey (DR medarbejder)

Hanne Ried Larsen (DR medarbejder)

Bestyrelsen er valgt sådan at de 6 største partier hver har valgt en repræsentant, mens kulturministeren reelt hat valgt 3, suppleret af DRs medarbejdere, der har udpeget to medlemmer.