Signe Molde vært på P3 Guld

DR er som bekendt godt på vej ud i provinsen.

Og nu hvor der ser ud til at være et udemærket forsamlingshus i Odense, er det der, begejstrede lokale kan se frem til at opleve Signe Molde hylde de mange danske kunstnere og ikke mindst alle de danskere, der elsker musikken.

Det er med andre ord blevet tid til “P3 Guld”, der for uindviede “hylder musikken”.

Og nu hvor DR har hyret DOK5000, ser det ud til at planen er at der skal være plads til en masse fans og musikere.

Igen.

Skulle der findes enkelte der ikke kender “P3 Guld”, er det sådan en slags talenfabriks radio, der “gennem årene har haft stor succes med at spotte, hylde og bane vejen for talentfulde kunstnere i dansk musikliv”. 

Omvendt.

Nu hvor den fest er blevet fejret siden 2001, er der sikkert ikke mange der ikke kender til “P3 Guld”, der ligeledes kaldes for en “karrierekatalysator for nogle af de største danske artister i dag”.

Som eksempel er følgende blandt de tidligere prismodtagere kan nævnes Karl William, Benal, MØ, Ukendt Kunstner, Marie Key, Fallulah og When Saints Go Machine.

Som vi forstår det, er det planen at det hele bliver til TV, da Signe Molde jo netop er kendt for hendes arbejde på TV, ganske som at det er produktionsselskabet Monday, der producerer showet.

Redaktør på DR3 Anders Thomsen, sagde i foråret, da valget faldt på dette selskab:
-Vi er glade for de mange gode bud, vi har modtaget fra det danske produktionsmiljø, og for det samarbejde, vi nu har indgået med Monday. Nu begynder arbejdet med at planlægge næste P3 Guld med fokus på dansk musik og de danske musikere. Vi ser frem til igen at holde en stor åben, omfavnende hyldest, hvor musikken og kunstnerne hyldes i varm omfavnelse af alle musikelskerne, sluttede han.

Læs også  DR på vej med event på lørdag

Et show, der sågar blive sendt live på DR1 og på P3 den 26. januar, hvilket ser ud til at understrege at DR tror så meget på formatet at det bliver til både TV og radio.

I bedste stil kan seerne så ellers se frem til en “bred skare af musikere fra den danske musikscene, som alle optræder live til aftenens show”. 

Og nu hvor det bliver suppleret med at “P3’s musikværter undervejs folder musikken ud”, kan inkarnerede musikelskere se frem til aften de sågar kan købe en billet til, hvis de vil.

Som vi forstår det, er det første gang DR sender “P3 Guld” som live TV.

Igen.

X Factor er jo strøget til TV2, og så er det jo relativt billigt at konvertere formatet til TV, nu hvor musikerne jo kommer alligevel.

Den officielle ambition er i hvert fald: at “brede den nye danske rytmiske musik ud til endnu flere danskere”.

Radiochef Gustav Lützhøft forklarer

 -Tydelig opbakning til dansk musik er afgørende vigtigt i en globaliseret tid, hvor internationale kunstnere hurtigt risikerer at løbe med opmærksomheden, starter han og fortsætter.

 -P3 Guld er en af årets vigtigste markeringer af dansk musik og med beslutningen om at sende showet på DR’s hovedkanal DR1 tager vi den ambition endnu mere på os, slutter han.

Læs også  Ny børneserie på Viaplay

I ugerne op til selve festen kan radiolytterne høre en række programmer, der alle leder op til den store kulmination på Fyn.

Som eksempel kan P3 lyttere glæde sig til “P3 Prisen” og “P3 Talentet”, samt løbende opdateringer i blandt andet “Musikchefen”, hvor vært og musikansvarlig på P3, Mathias Buch Jensen, “sætter ord, stemmer og lyd på de musiknavne, som seere og lyttere kommer til at møde til “P3 Guld”.

Der bliver også plads til “P3 Lytterhittet”, der som du har gættet er det nummer “P3’s lyttere” har valgt.

Slutteligt tager flere af P3’s musikprogrammer til Odense en hel uge før selve “P3 Guld” festen.

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel siger:

 -Vi sætter en ære i at være med til at støtte op om de talenter, der kommer til at præge dansk musik. Derfor glæder vi os til at byde “P3 Guld” velkommen til Odense. Byen kommer til at summe af musikalsk aktivitet i ugen omkring “P3 Guld”, slutter han og ser dermed ud til at understrege at Odense er med inde over festen, sådan på det officielle plan.