DR går efter breddeidrætten i 2019

Nu hvor DR skal spare en masse millioner allerede her i 2019, er størrelsen ude med en række – nærmest morsomme – forsøg på at forklare at de skam stadig har planer om at sende en masse TV, herunder sport, der – som bekendt – ellers er blevet skåret helt ind til benet.

Flere troede således at sport var historie på DR.

Det er dog langt fra tilfældet lover DR.

De satser dog bare – istedet for at sende det der koster penge – at købe rettigheder til, på “en bredere dækning af danske landshold”.

Du kan næsten se det, ikke.

Landshold.

DR satser i 2019 på breddeidræt med landskampe fra mindre sportsgrene

Jamen det må så være “landsholdet”.

Nej.

der står jo “Landshold”.

Og da det skal forstås sådan lidt, “generelt” kan DR seere, de næste mange år, se frem til at “Landskampen”, er det format der dækker de forskellige landshold, der – som pointeret – repræsenterer mindre sportsgrene, som mange stadig ikke har fået øje på.

Som eksempel kan DRs seere i 2019, se ferm til landskampe i “floorball”, “volleyball”, “futsal” og “bordtennis”.

Det er i følge DR “mere alsidigt”, hvorfor de forbund der står bar “floorball”, “volleyball”, “futsal” og “bordtennis”, supplerer op med både “hjemmebane” og “faste værter”, hvilket tyder på at DR også har bedt om at de omtalte forbund producerer indholdet, så DR blot kan nøjes med at administrere transmissionen.

Læs også  Flere Netflix EU serier

Det er dog blot et gæt, da DR jo stadig har nogle OB vogne til at producere sport med.

Eller har de også solgt dem?

DR er dog fortsat en moderne størrelse, hvorfor alle der vil, kan streame de mange “landskampe på hjemmebane”.

Og da det ydermere ser ud til at være en aftale at “kampene – når de sendes – får de plads på forsiden af DRTV, kan der vel ingen tvivl herske om at mange vil bemærke disse nye sportsgrene som DR har planer om at sende i 2019.

Underdirektør Anders Kern Boje, der er ansvarlig for sporten i DR forklarer:

 -Vi er utroligt glade for at kunne give befolkningen denne mulighed for at følge en række sportsgrene, som vi mener rummer et stort potentiale. Det passer perfekt med nogle af DR Sportens allervigtigste opgaver, som er at afspejle bredden i idrætten og være til stede i hele Danmark, slutter han.

Bedst af alt, er det hele ydermere meget regionalt, da de forskellige forbund bor i fire kommuner, der ser ud til at være gået med ind i en form for samarbejde med DR om at få netop disse sportsgrene ud over kanten.

floorball” får således hjemmebane for herre- og damelandsholdene i Frederikshavn.

Læs også  Masser af sport på DR i 2019

volleyball” er nu lige med Slagelse, hvor både herre- og damelandsholdene har såkaldt hjemmebane.

futsal” er nu en del af Aarhus. Her er der dog kun et herrelandshold, da der ikke eksisterer et kvindelandshold.

Slutteligt er Roskilde i 2019 blevet udråbt til hjemmebane for herre-og damelandsholdene i bordtennis.

Anders Kern Boje forklarer videre:

 -Med det nye samarbejde håber vi, at vi over tid kan være med til at bidrage til og udbrede fortællingen om andre landshold. Modellen med en fast hjemmebane skaber en unik tilskueroplevelse, fordi det er publikums eget lokalt forankrede landshold, der spiller. Det er med til at skabe perfekte rammer for udsendelserne, slutter han og når lige at understrege at DR skam da også er i dialog med andre forbund, og “at ambitionen er, at flere landshold i fremtiden bliver en del af “Landskampen”.

DIF, der er kort for noget der minder om Danmarks Idrætsforbund, er også glade.

Herfra siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør der:

 -Det er glædeligt, at DR også retter blikket mod mindre sportsgrene, som har potentiale til at vokse i befolkningen. I DIF ønsker vi en alsidig sportsdækning, og det her er et skridt i den rigtige retning, slutter han og bliver suppleret af Anders Kern Boje.

Læs også  TV2 fejrer også julen

Han siger:

 -Vi ved, at brugerne bevæger mod digitale platforme. Det gør de blandt andet, fordi det gør det muligt at følge direkte sportsbegivenheder via mobil, tablet og pc uafhængigt af, hvor man befinder sig. Den udvikling imødekommer vi med at vise “Landskampen” på DRTV.

Folk der er fans af de omtalte sportsgrene kan således allerede her i januar glæde sig til at se med.

Volleyball

9. januar: Danmark – Frankrig (K) / EM-kvalifikation, direkte fra Antvorskovhallen, Slagelse.

9. januar: Danmark – Rumænien (M) / EM-kvalifikation, direkte fra Antvorskovhallen, Slagelse.

Futsal

15. januar: Danmark – Estland (M), direkte fra Ceres Arena, Aarhus.

16. januar: Danmark – Estland (M), direkte fra Ceres Arena, Aarhus.

Bordtennis

18. maj/19. maj: Danmark – Holland (M) (Såfremt det bliver på hjemmebane), direkte fra Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena, Roskilde.

18. maj/19. maj: Danmark – Schweiz (M) (Såfremt det bliver på hjemmebane), direkte fra Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena, Roskilde

Floorball

1.-3. november: 6 Nations Floorball Cup (K), direkte fra Arena Nord, Frederikshavn.

1.-3. november: 6 Nations Floorball Cup (M), direkte fra Arena Nord, Frederikshavn.

Vi har været på YT for at finde lidt video af Futsal.