Apple sparker Smart TV døren ind

Nu er CES2019 så ellers startet.

Og som altid er der et par nyheder der stikker ud.

Bevares, der skal nok vise sig at være en masse gadgets der er specielt sjove, og nye TV der nu er både meget større og som tilbyder flere nits.

Det er og bliver dog – som altid – indholdet der bestemmer om noget bliver en succes eller ej.

Dog med det forbehold, at det jo er ret smart at motorvejen er åben, før der kommer indhold.

Og det ser den så ud til at være.

Apple og Samsung har netop sparket døren op for Apple, der fra – idag – vil være til at finde som app på de Samsung TV der supporterer dette, suppleret med at en nye serie Samsung Smart TV nu kan håndtere AirPlay 2

Hvad betyder det så, tænker du måske allerede.

Jo det betyder at alle med en iphone, nu kan spille indhold fra denne på alle Samsung AirPlay 2 TV.

Og da mange allerede har deres HBO eller Netflix på telefonen, kan dette nu spilles på det nærmeste Samsung TV, ganske som alle musik tjenester også pludselig kan komme ud i de store TV højtalere.

Er den enkelte forbruger mere til “iTunes Movies” eller Apples kommende “TV Shows” tilbud/strematjeneste, kan dette også lade sig gøre at se på et Samsung TV.

Læs også  Betalings TV i krise

Som vi læser PM fra Samsung, så åbner Samsung Electronics Co., Ltd. op for at “iTunes Movies and TV Shows” kan findes om en app på “alle” nuværende og kommende smarte TV, mens Apple AirPlay 2 kommer i 2019 modellerne.

Folk der har investeret i herlige 2018 modeller behøves dog ikke fortvivle.

En god del af de mange 2018 modeller, der allerede er ude, vil nemlig kunne firmware opdateres.

Aftalen betyder at kunder der vil se indhold fra Apple, eller bruge deres TV som en slags “forstærker med højtaler i” omkring 100 lande, fra idag af, har den mulighed.

Det ser med andre ord ud til at Apple – med et slag – er på vej til at nå ligeså langt ud som Netflix, alene ved at indgå en aftale med Samsung.

Der har i samme forbindelse – ofte – være kritik ude af Apple, der – ofte – beskyldes for at ville “tvinge” forbrugerne til at købe et af de “dyre” Apple TV, for at kunne opnå samme fordele, som der nu – snart – er indbygget i de fleste 2018 og 2019 Samsung TV.

Mens iTunes Movies “kun” kan findes i omkring 100 lande, bliver AirPlay 2 en mulighed i op imod 190 lande, “med det samme”.

Læs også  Sonys Pro Telefon

Det eneste Apple så blot mangler, er at lancere deres længe ventede streamtjeneste.

En tjeneste der skulle komme i 2019.

Som – måske – kommer i foråret, og som “måske” starter med at tilbyde en lang række TV serier, der – rent profil mæssigt – ser ud til at favne væsentligt bredere end tjenester som Netflix og Amazon.

Uanset dette, vil det fra “day 1” være muligt at købe adgang til de nyeste spillefilm, der – nu tit – er til at finde i Apples “bibliotek” før de kommer i biografen, eller en uges tid efter DK premieren.

Dem der allererede har et “iTunes library”, der typisk vil være musik, men som også kan være de film de har købt, kan nu/snart spille indhold fra dette direkte på deres 2018/2019 Samsung TV.

I kvaliteter op til 4K HDR, der er den højeste standard iTunes Movies tilbyder TV serier og spillefilm i.

Won-Jin Lee, Executive Vice President, Service Business of Visual Display at Samsung Electronics, er glad.

Han siger:

 -We pride ourselves on working with top industry leaders to deliver the widest range of content services to our Smart TV platform, starter han og fortsætter.

 -Bringing more content, value and open platform functionality to Samsung TV owners and Apple customers through iTunes and AirPlay is ideal for everyone, slutter han og bliver suppleret af Eddy Cue, senior vice president of Internet Software and Services at Apple.

Læs også  Boris FX vinder Engineering Emmy Award

Han siger:

 -We look forward to bringing the iTunes and AirPlay 2 experience to even more customers around the world through Samsung Smart TVs, so iPhone, iPad and Mac users have yet another way to enjoy all their favorite content on the biggest screen in their home, slutter han.