Hulu oplever ekstrem vækst

Den her i landet stadig næsten ukendte størrelse Hulu, er i hjemlandet USA kendt som en “premium streaming service” og kan vel som sådan sammenlignes med fortidens film tjenester her i landet.

Som eksempel CMore, der idag også kan købes som streaming til samme pris som alle andre.

Sådan er det også med Hulu, med den forskel at de producerer en del indhold selv, der bliver købt af en masse andre tjenester.

Herunder af Cmore, HBO Nordic og andre, som vi godt kender her i landet.

Hulu oplever ekstrem vækst - forbrugerne elsker kombinationen af stream og live TV

Størrelsen Hulu, er i den forbindelse nærmest ekploderet i USA.

Og selv om at “det siger sig selv”, er det såmænd fordi størrelsen i 2018 har satset endog kraftigt på egenproduceret indhold, altså såkaldte Originals.

Igen.

Der var nok ikke mange der havde turde håbe på at størrelsen kunne vokse med vilde 8 millioner nye kunder alene i 2018.

Slet ikke når det endte med at betyde at størrelsen “kun” havde 25 millioner kunder ved årets udgang.

Tæt på 30 procent af kunderne er altså helt nye kunder, i 2018.

Hulu er omvendt ikke uvant med at vokse.

Faktisk er størrelsen vokset med endnu vildere 48 procent målt fra år til år, i følge Hulus egen “customer reach” analyser.

Hulu CEO Randy Freer er ikke overraskende vildt tilfreds.

Læs også  Discovery på vej ud af kablerne
Hulu oplever ekstrem vækst - forbrugerne elsker kombinationen af stream og live TV

Han siger:

 -Consumers have spoken loudly about their desire for more choice and control in their TV experience. They are seeing the enormous benefits of streaming, they’re deciding which content and brands are most important to them, and they’re choosing Hulu starter han og fortsætter.

 -In 2018, Hulu led the industry in attracting and engaging subscribers, building a powerful technology stack and cultivating a brand that both consumers and advertisers love. Looking ahead, Hulu is in the best position to be the  number 1 choice for TV – live and on-demand, with and without commercials, both in and out of the home, slutter han.

Detaljen er som han er inde på at Hulu både tilbyder en streamtjeneste, og – hvis du vil betale for det – en streamtjeneste der er suppleret op med en række live TV kanaler.

Og da det ydermere er muligt ( kun på Hulu ) at supplere med en række af de andre – fede – streamtjenester – som HBO, Showtime, Cinemax og Starz, har Hulu for alvor fået vind i sejlene i 2018.

Analyser ser i den forbindelse ud til at vise at det netop er muligheden for at købe løsninger der inkluderer live TV, forbrugerne faldt for.

Og nu hvor Hulu måler på det, kan de fortælle at kunder der køber live TV pakken, nu er oppe på at bruge over 50 procent af deres “TV tid” på at se streaming eller optagede ( DVR ) indhold.

Læs også  Det koster 5 procent i Spanien

Der er naturligvis også andre aspekter som højere stabilitet, væsentligt mere interessant indhold og en bedre kanal guide.

I den forbindelse er det nok på sin plads at pointere at det er muligt at se Hulu TV “regionalt”, hvilket har fået antallet af Live TV kanaler op på 970 lokale TV kanaler, hvor dem du ikke vil se, kan fravælges i menuerne.

2018 var ydermere det år hvor Starz blev en del af de streamtjenester der kunne købes via Hulu.

Denne mulighed suppleret med HBO, Cinemax og Showtime, betød at dem der “vil” streaming kunne købe adgang til alt der er spændende/relevant et og samme sted.

Hulu oplever ekstrem vækst - forbrugerne elsker kombinationen af stream og live TV

Bedst af alt er der en del af kunderne der valgte at købe Hulu pakken, der inkluderer annoncer, ganske som det opleves på TV2s “budgetvenlige” version af TV2 Play.

Og nu hvor der var mange der så på reklamerne, kunne Hulu notere sig at de solgte reklame plads for 1.5 milliard dollars.

50 procent mere end året før.

Bedst af alt kan Hulu noget, stort set ingen andre kan.

Deres “median” bruger er 32 år gammel.

Det er – omkring – 25 år yngre end den gennemsnitlige TV seer i USA, der – typisk – er 56 år gammel ( det kunne være sjovt at få det tal for Danmark).

Læs også  Sony FX9 seminar hos Esee

Zulu vandt slutteligt et par Golden Globes sidste år. Den ene for “The Handmaids Tale”, der her i landet bliver sendt på HBO Nordic og for “Castle Rock”der ligeledes bliver sendt på HBO Nordic.

her lige et par promoer for et par af deres nye serier, som man sagten skunne forestille sig også ender på streamtjenester her i landet.

På et tidspunkt.