Alle snakker 4K Extron gør noget ved det

Der er sikkert enkelte der har været forbi en af de store internationale eller den lokale fagmesse, og der oplevet de her enorme billedmiksere der koster kassen, men som til gengæld kan håndtere 4K som forventet.

Desværre er teknologien i enkelte af disse kasser en del år gamle, hvorfor 4K betyder 3 BNC ledninger i stedet for en enkelt.

Årsagen er at en del af de lidt ældre 4K pulte arbejder med 3G stik, der ikke kan håndtere særligt meget data/båndbredde.

Lige netop på det område sker der omvendt en masse.

Ny Extron 12G boks ligner et hit

Vi har alle bemærket at specielt Black Magic hele tiden er ude med nye ting, der både kan håndtere 6G og 12G over fiber.

Nu ser det ud til at selv Black Magic er blevet overhalet inden om.

Størrelsen Extron, der skulle være fra Anaheim Californien, har således netop sluppet en kasse, der er netop så uanseelig at den problemfrit kan gemmes væk.

Der er heller ingen knapper på den, og der er slet ikke det der fine håndtag så du – langsomt men følsomt – kan mikse fra det ene billede til det andet.

Der er derimod tale om en lille kasse der har 4 input og 4 output.

Og et stik så det hele kan styres via RS-232, måske endda fra en funky ipad.

Læs også  Længere lettere og stadig herlig

Jamen, sådanne kasser er der en masse af.

Enig.

Ny Extron 12G boks ligner et hit

Der er bare ikke særligt mange, måske kun denne ene, der har 4 ind og 2 ud (A eller B), der kan håndtere 4K60P og sågar HDR, på hvert enkelt stik, uden at blive så varm at den holder op med at fungere.

Enheden, der hedder SW4 12G HD-SDI, er med andre ord en 4 input 12G SDI billedmikser, der – formodentligt – ikke koster særligt meget, og som derfor – med lidt fantasi kan konverteres ( du køber 5 kasser ) til en 16 kanals 12G SDI mikser, hvor du samler fire kasser i den “øverste”.

Bare et eksempel.

Men – som vi ser det – en mulighed, der måske endda kan “udvikles til” at du på en snedig måde finder en RS-232, der giver dig muligheden for at trykke på indgang 3 i boks 2, der så aoutmatisk bliver til dit master out.

Mere skøre ting er jo set før.

Tilbage til den ene kasse.

SW4 12G HD-SDI har kort og godt – ser det ud til – hestekræfter nok til at dit studie eller OB vogn, pludselig er et 12G studie, der derfor kan levere 4K 60P eventuelt i HDR.

Teknisk kompetente kan med andre ord glæde sig over at det er muligt at lave et SDI “studie” der kan arbejde i op til 11.88 Gbit/s og stadig overholder/efterlede de standarder som SMPTE og ITU foreskriver.

Læs også  Flere Canon nyheder

Og nu hvor vi alligevel er nået til det tekniske er der tale om en mikser der “automatisk” adapterer ( oversætter ?) de ( korrekte 4K 60P ) signaler den modtager til en – endnu rigtigere – SMPTE eller ITU standard for SDI signals up to 12G‑SDI.

Der er ydermere indbygget kabel “equalization”, samt “automatisk “output reclocking” ( det burde vel betyde en slags genlock ?)

Det er muligt at “embedde” såkaldt “ancillary data”, som “HDR”, “embedded audio”, “closed captioning” og tidscode igennem systemet, uden at det generer billederne.

Der er flere måder at kontrollere SW4 12G HD-SDI på.

En af dem er som pointeret via RS-232. Og så kan du “hakke output” på forsiden i den situation hvor det pludselig viser sig relevant.

Kassen kan konfigureres via USB, der sidder på forsiden.

Der er indbygget strømforsyning.

Vi erkender ikke at kende Extron særligt godt, og ved såmænd ikke om der overhovedet findes en lokal forhandler af dette produkt.

Det kan du eventuelt selv finde ud af her.

https://www.extron.com/company/contactus.aspx#europe

Det betyder også at vi ikke har den fjerneste anelse om hvad enheden koster.

Det kan du jo passende selv finde ud af, hvis det er relevant.

Casey Hall, der er deres Vice President of Worldwide Sales and Marketing, siger:

Læs også  Cineo ReFlex R15

 -Broadcast quality with Pro AV features are rolled into a four-input switcher engineered to meet your system design requirements, starter han og fortsætter.

 -The SW4 12G HD-SDI provides 12G-SDI signal switching for Pro AV environments requiring 4K/60 video support.