Danske HC på mobilen

Der er sikkert enkelte ejere af en mobiltelefon, der har et lettere anstrengt forhold til ham der HC.

Det har Kongo Interactive sat sig for at gøre noget ved.

Ideen er i den forbindelse at HC, hvis fulde navn er HC Andersen skal have genrejst hans ære.

Noget der er svært, da manden jo ikke frem kan forsvare sig selv.

Nyt dansk spil er på vej ud i verden på hele 10 sprog

Heldigvis har vi Kongo Interactive til det formål.

Kongo Interactive der producerer spil til mobilen, er nemlig på vej med et globalt spil, der skal “genrejse HC Andersens ære” samt “booste digterens image på verdensplan”.

Spillet der slippes på intet mindre end 10 sprog, idag, er i den forbindelse lidt af et sats.

“HCA – Prinsessen og Fyrtøjet” er nemlig spillet hvor du styrer “HC Andersen gennem et detaljeret genskabt København anno 1820”.

Og selv om at der ikke er tale om en ny omgang SuperMario, skal du altså stadig redde “prinsessen og kongeriget fra onde kræfter”.

Spillet der er udviklet af Kongo Interactive, har brugt noget der minder om 4 år på at udviklet dette, med omkring 50 udviklere.

Spillet der som pointeret udkommer idag, skulle være til at finde på både Apple Store og Google Play, i løbet af dagen. ( android kommer åbenbart først senere ) (tror ikke at det er idag )

Læs også  Copenhagen Film Fund ind i Straight Forward

Spillet, der – denne gang er til mobilen – er i den forbindelse ikke helt nyt.

Det er nemlig oprindeligt udtænkt og udviklet til PC, som “HCA – Prinsessen og Fyrtøjet”, der blev sluppet tilbage i 2006.

Og nu hvor det solgte over 500.000 eksemplarer på verdensplan, ser det ud til at producenten har besluttet sig for at prøve kræfter med mobilen.

Per Rosendal, der står bag spillet siger:

 -HC Andersens eventyr er blevet en fælles kulturarv for mennesker på tværs af kulturkredse og landegrænser, men særligt i Danmark har vi være optagede af det biografiske frem for hans værker. Og som menneske ser vi ham som en sølle ufarlig klovn, som vi med god ret kan gøre os lystige over. Virkelighedens modige oprører mod sociale og kunstneriske normer er gennem de sidste 150 år blevet gjort til en lattervækkende kvindagtig mandsling, starter han og fortsætter.

 -Det vil vi gerne gøre op med og tegne ham som den fantasiens mester og oprører mod samtidens stramme sociale konventioner, som han i virkeligheden var. Igennem HCA – Prinsessen og Fyrtøjet viser vi ham som social mønsterbryder, der uforfærdet trodser de sociale spilleregler i kampen mod uretfærdighed, slutter han.

Interessen for spillet er i den forbindelse allerede “eksploderet”, hvorfor der skulle være en version på vej, til hvad der må siges at være verdens største marked, Kina.

Læs også  Bamse, Kylling og Ælling er tilbage

Indtil videre udkommer spillet dog først på engelsk, fransk, tysk, hollandsk, polsk, russisk, svensk, dansk, norsk og finsk.

Som vi forstår det – i første omgang – kun til iOS, via stores.

Det er lidt svært at gennemskue hvornår det lander på android,

Det burde være idag, men nu hvor den her side, kun henviser til iTunes Store, er det måske først imorgen