Sub 4K€ VJ markedet rykker

Et af de områder, hvor der virkeligt sker ting og sager er som bekendt på VJ området.

VJ, som i Video Journalister, har det jo med at have forladt deres blok, for lige at optage det hele på video, nu hvor billeder bliver stadig vigtigere.

Noget som Panasonic ser ud til at være endog særdeles lydhør overfor.

Og nu hvor andre også har introduceret små camcordere der kan det meste, kommer der nu også et fra denne producent.

Panasonic ude med nye VJ og corporate camcorder i februar - er født til at streame via indbygget IP over RTSP og RTMP protokollerne

Nyheden der hedder AG-CX350 er ydermere pænt moderne, sådan at forstå at producenten har proppet nyheden med herligheder som NDI HX, samt et utalt af IP features, herunder ( fuld ? ) camera control over netop IP.

Uden at være helt sikker på det, er der her tale om et kamera der minder gevaldigt meget om deres netop frigivede 150 PTZ kamera, AW-UE150

og deres “mikser” the Panasonic Live Production Center (AV- HLC100). 

Specielt kameraet, AG-CX350 ser ud til i endog udtalt grad at minde om 150 PTZ kameraet.

Dog med den fordel at det er et “VJ kamera”, mere end det er et “konference remote kamera”.

Specs er at det er tale om et kamera med en ( omregnet til FF ) 24.5mm kamera, der har en 20x zoom.

Læs også  EBU synes at der skal fart på

Og nu hvor det er udstyret med en – pænt voldsom – 15MP 10bit UHD MOS sensor der er 1tomme stor, er det klart at dette 4K (i UHD) kamera ligner et hit til VJ/corporate markedet.

Panasonic ude med nye VJ og corporate camcorder i februar - er født til at streame via indbygget IP over RTSP og RTMP protokollerne

Det optager på SDXC kort, og kan som vi læser det ikke optage i andet end 25/50 eller 30/60 fps.

Til gengæld burde det være muligt at få til at ligne de nyeste PTZ kameraer fra Panasonic.

Der er for dem der har planer om at bruge nyheden til storskærm simultan SDI/HDMI outputs, hvilket ( brude ?) betyde at det er muligt at sende forskellige opløsninger ud.

Kameraet kan – mest til VJs – optage i HEVC, i LongGOP, 10bit eller i 4:2:0, hvis du skal optage i et par uger af gangen.

I bedste stil er der ( nu hvor der er indbygget IP ) RTSP og RTMP protokoller, der betyder at kameraet kan streame direkte til Facebook eller YouTube.

Uden at være sikkert, er det vel også tilfældet med deres AV- HLC100, der kan klippe mellem flere kilder, og dermed streame et live mikset feed, hvis der nu er flere kameraer igang.

Ganske overraskende er der support for P2 file formatet, hvilket betyder at broadcastere også kan bede operatørerne om at optage i MXF/AVC-Intra eller AVC- LongG, som de så kan integrere med deres eksisterende workflow.

Læs også  Canon på vej med PTZ dims

Sivashankar Kuppusamy, Marketing Manager EMEA for Panasonic siger:

 -The AG-CX350 really caters to everyone, with its futureproofed 4K quality and a vast array of connectivity and streaming potential, starter han og fortsætter.

 -The flexibility that’s embedded in the camera means it’s sure to appeal to those needing an allrounder that’s just at home filming short documentaries and student films to streaming corporate events. It is just the start of a series that has tremendous potential, slutter han.

Prisen, der altid er relevant, er herlige 3850 Euro på et kamera der kommer tidligt i februar.

Et par relevante detaljer i den forbindelse er at der er UHD 4:2:2 10 bit ud af HDMI i 3840 × 2160 i op til 60P og “kun” 1080P60 ud af SDI ( det kan være at denne senere bliver firmware opdateret som det skete med EVA-1 ( virker ikke specielt sandsynligt )

Her en par PDF om det nye kamera.
Specs