Vi streamer som gale

Selv om at seertallene for sidste uge ser endog rigtigt gode ud, med fra 1.817.000 seere til den mest sete håndbold kamp, til 1.004.000 seere til den “mindst sete optakt”, slår Slots- og Kulturstyrelsens nye toner an, med en netop udsendt “specialrapport om streaming”.

Detaljen, er nemlig at børn, unge og ældre streamer som ind i.. og at det nu sker i så udtalt grad, at man kunne blive helt bange for at alle under 65 år helt glemmer at se TV.

Omvendt er der netop så mange i denne aldersgruppe der kigger med, at streaming stadig ikke ser ud til at påvirke seertallene.

De unge streamer nu så meget at de ikke længere ser TV - overhovedet

Slots- og Kulturstyrelsens nye specialrapport “Streaming”, der udkommer hvert år, i form af “styrelsens Rapportering om mediernes udvikling i Danmark”, viser med – overvældende tydelighed – at stort set alle streamer som gale.

Og at udviklingen bare fortsætter og fortsætter.

Gæt selv hvad det går ud over.

Special konsulent Anders Sebastian Kauffeldt siger:

De unge streamer nu så meget at de ikke længere ser TV - overhovedet

 -Danskerne har taget streamingtjenester som Netflix og HBO til sig i en sådan grad, at 62 procent af os nu streamer eksempelvis serier, film, tv og videoklip mindst én gang om ugen, og ofte streamer vi i mange timer ad gangen. Det er ret bemærkelsesværdigt, at 40 procent af de 19 til 34-årige fortæller, at de streamede indhold i mindst to timer, når de blev spurgt om, hvor lang tid de streamede dagen før. Samtidig viser tallene, at stadigt flere ældre er begyndt at streame TV, film og serier, selvom de dog streamer i kortere perioder ad gangen end de unge, slutter han.

Læs også  Musthave aflader

Hold lige fast i den udtalelse, i et kort øjeblik.

4 ud af ti streamede unge ( SVoD ) i “mindst to timer igår”.

Tror du selv på at de har tid til at se flow TV.

Overhovedet er nok tilfældet.

Slots- og Kulturstyrelsen har dog stor fokus på også at spørge ind til DRTV, hvorfor denne VOD tjeneste fortsat optræder i de fleste tal.

Ellers kan YouTube, ViaPlay og HBO  se tilbage på et 2018, hvor flere seere valgte disse tjenester i stedet for flow TV.

Lidt tal, mens vi lige læser rapporten, så vi kan komme med et dybere indblik:

6 ud af ti ( 62 procent ) over 12 år streamede “ugentligt eller oftere i 2018”. ( smart ikke at gå under 12 år, da de endnu yngre jo er mange og streamer endnu mere).

De unge streamer nu så meget at de ikke længere ser TV - overhovedet

De 12 til 18-årige og de 19 til 34-årige streamede i 94-95 procents tilfælde “ugentligt eller oftere i 2018”.

Tallene daler med alderen, hvilket betyder at de 34 til 55-årige kun streamede SVoD i 67 procents tilfælde i 2018.

40 procent af de 19 til 34-årige streamede “to timer eller mere” igår ( hvilket de jo så nok også gjorde dagen før, og imorgen.

36 procent af de 12 til 34 årige svarede nej til spørgsmålet om de havde set TV i går.

Læs også  DR gør rent bord

YouTube er fortsat mest “besøgt”, tæt efterfulgt af Netflix.

Dem der bruger Netflix bliver der dog typisk længere.

DRTV har færrest besøg ( af disse tre tjenster ).

Igen. Folk der bruger DRTV bliver der længere end på YouTube. Men “noget kortere tid end hos Netflix”.       

53 procent af landets 1.915.223 husstandene, konkret 1.015.068,19 husstande havde købt adgang til et eller flere tjenester leveret af HBO, Netflix og ViaPlay.

Blot for at tage den, betyder det at disse tre tjenester til sammen har – ( estimeret )  2-2,25 millioner kunder ( forudsat at en god del af landets husstande har 1-3 tjenester, ud over DR, TV2 Play og andet.

Specielt nu hvor 35 procent af de danske husstande – eller 670.328,05 husstande –  i 2018 havde to eller flere af de seks streamingtjenester.  ( det er så mindst 1.340.656,1 betalte abo på sSVoD i 2018, suppleret med dem af de 1.015.068,19 husstande der har købt adgang til en eller flere tjenester )

I kroner om ører bruger en “gennemsnitslig husstand” 584 kroner om året på streamingtjenester.

Et beløb der er steget fra 275 kroner i 2016.

Det er muligt at læse hele rapporten og andre tal om andre medier her

2 tanker om “Vi streamer som gale

Kommentarerne er lukket.