Badehotellet skifter tid

Nu hvor der kun er nogle få millioner der – nærmest med garanti – kommer til at kigge med, når “Badehotellet” kommer igen her sidst på måneden er det vel på sin plads at bemærke at der sker store ting i serien denne gang.

Nej.

Badehotellet er tilbage sidste i januar - serien springer denne gang i tid

Solen skinner fortsat hver dag og altid, så det er altså ikke det der er nyt.

Handlingen er derimod flyttet hele seks år frem i tiden, hvilket i følge pressematerialet giver “masser af muligheder for at ændre tematikker, rykke seriens karakterer og forny den dramatiske motor”, som fiktionschefen forklarer det.

Det til trods kan vi alle fortsat ser frem til at møde grosserer Madsen og fru Therese Madsen.

Katrine Vogelsang forklarer:

 -“Badehotellet” var oprindeligt tænkt til at vare fem år, men både TV2 og forfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad ville gerne fortsætte, og forfatterne kom op med ideen om at skabe et tematisk ryk. Det er netop, hvad vi kan, når serien flytter sig fra perioden omkring og efter det store krak på Wall Street med finanskrise og arbejdsløshed hen over den periode, da Hitler kom til magten i Tyskland, og hvor en ny krig truer, fortsætter hun.

Badehotellet er tilbage sidste i januar - serien springer denne gang i tid

 -Den nye sæson tager fat på nye tematikker, der giver nye udfordringer – små og store – som vores medvirkende skal løse. De stærke karakterer og de store menneskelige dilemmaer, som vi deler med vores medvirkende, er helt centrale for “Badehotellet”. Serien handler ikke om noget – “Badehotellet” handler om nogen, der vil noget, kan noget og mødes af problemer og udfordringer, slutter Katrine Vogelsang, der glæder sig til de omkring 1,5 millioner seere TV2 forventer – igen – vil kigge med, når serien går i luften.

Læs også  Folk sjæler som aldrig før

I forhold til tiden, er serien derfor nu nået til sommeren 1939. 

Derfor vil der være dele af handlingen der har forandret sig, i mellemtiden.

Stamgæsterne har dog fortsat “lyst til at sætte hinanden stævne heroppe i den yderste klitrække”, som TV2 videre skriver det.

Fiktionschefen fortsætter:

 -Stig Thorsboe og Hanna Lundblad leverer som Danmarks dygtigste manuskriptforfattere fundamentet for det hele. Deres varemærke er historier, der interesserer danskerne, og de vil gerne underholde og samtidig have noget på hjerte, så ingen føler, at de spilder deres tid. Vi må gerne være begejstrede og dyrke at have det sjovt – eller som det er blevet udtrykt af Erik Balling: “Man behøver ikke gå fra den ene opvask til den næste”, starter Katrine Vogelsang og fortsætter.

 -Samtidig giver “Badehotellets” ensemble – og skuespillernes fantastiske forløsning af deres karakterer – mange indgange til serien. Vi følger livet upstairs and downstairs, vi lever os ind i de unges problemer og virkelighed, mens andre spejler sig i de ældre ægtepar. Der er mange gode grunde til, at “Badehotellet’” er et af de tv-programmer, som flest danskere ser sammen med andre, og som har de allerhøjeste seertal blandt unge, slutter hun, uden at være specielt præcis om hvilke unge vi taler om, og deres alder.

Læs også  Snart tid til Sygeplejeskolen II
Badehotellet er tilbage sidste i januar - serien springer denne gang i tid

Blandt de karakterer som de faste seere kan se frem til, er Leslie Frigh, Alice Frigh og hotellets nye stuepige Nana.

Som altid kan vi også glæde og til gensyn med “grosserer Madsen”, “Therese Madsen”, “datteren Amanda”, “Edward Weyse”, “Helene Weyse” og endelig “kontorchef Aurland.

Heldigvis kigger fru Fjeldsøe og Lydia Vetterstrøm Ploug også forbi, ganske som grev Ditmar, Philip Dupont, samt Edith (ansat), Molly (ansat), Peter Andreas (ansat).

Der kommer også flere nye ansigter, herunder “Alice Frighs søn Leslie”, “den nye stuepige Nana” samt den “jødiske journalist Robert Hertz” og endelig turistchef Tage Skovgaard.

Vi har fundet en promo

Badehotellet_Lancering_Lang_44_sek_Dato_SoMe from TV 2 Marketing on Vimeo.