Streamerne kommer stormende

Den korte version ser ud til at være at TV stationerne snart bliver en slags tilkøb til de streamtjenester, der ruller ud over verden i disse dage.

YouTube TV har således netop løftet sløret for at de nu er en “TV distributør”, der distribuerer YouTube indhold, og nu hvor der stadig findes mennesker der ser TV, også lige tilbyder “60 networks”, der skal forstås som de netværk af TV kanaler der findes i USA.

Vi kender størrelserne som ABC, CBS, FOX og NBC, der i princippet dækker over mange hundrede kanaler.

Blandt de mindre “netværk” som vi også kender her i landet er TNT, TBS, CNN, ESPN og FX, der – igen – både er TV kanaler og netværk ( der tilbyder en række kanaler ).

Nu kan du så ellers købe det hele hos YouTube, og dermed ( i princippet ) slippe for dyrt kabel TV, som du så i stedet køber sammen med YT, vel sagtens til en marginalt billigere pris.

Idag kan YouTube så ellers fortælle at deres YouTube TV er på vej ud på de “100 (største) markets in the United States”, hvilket – oversat – betyder at 98 procent af amerikanerne fra idag kan se alle deres TV kanaler og alt YT indhold i den samme pakke.

Læs også  DR omdefinerer børn

Som eksempel kan folk der vil se “the Big Game” ( SuperBowl ) vælge at se dette “game” på YouTube TV, og samtidig få adgang til alle de videoer brugerne uploader, under kampen.

Måske endda redigeret med lidt redaktionel hjælp fra YT, nu hvor rettighedshaverne til de mange mobile optagelser, vel sagtens afskriver sig alle rettigheder når de uploader til YT.

YouTube TV, der reelt er en en snart to år gammel historie, forlader dermed den tidligere “vej” med kun at tilbyde indhold fra YouTube, YouTube Red og YouTube Originals.

Nu kommer der så et par tusind TV kanaler oveni.

YouTube TV kan naturligvis ikke gå ind i de enkelte TV kanalers sendeflade.

Derfor tilbyder størrelsen i stedet “A cloud DVR”, der uden begrænsninger kan optage alle de programmer du ikke længere har tid til at se direkte, og så ellers lade dem vente på at du ser dem.

Skulle det være relevant, kan du naturligvis også optage lokalt.

Skulle enkelte TV stationer i den forbindelse være i tvivl om at “streamerne rent faktisk kommer”, så har YouTube TV, absolut ingen planer om at være en “TV station”.

Størrelsen er i stedet til stede på alle platforme, herunder TV, der er smarte nok.

I bedste stil, giver et abo, der er prissat efter det amerikanske marked til 40 dollars om måneden, seks “samtidige licenser”.

Læs også  Den oversete streamer

Som vi læser det, er der dog kun en enkelt DVR.

Den kan alle til gengæld fylde op som de vil (der er ubegrænset plads i skyen )

Et gæt er at YT, ganske som Apple er på vej med lignende tjenester i resten af verden.

Og at den/de tjenester der – som eksempel – kan få overtalt TV2 og DR til at gå med ind i en aftale, hurtigt kunne vinde hele det danske marked.

Der omvendt – allerede – er en underlig sammenblanding af kommercielt PBS TV ( TV2 ) og skattebetalt (?) PBS samt “konventionelle” Pay TV og Free TV kanaler. 

Her et par promoer for lidt originalt YT indhold