ViaPlay Originals eksiterer fortsat

Nu gik vi ellers lige og troede at Nent Group helt havde nedlagt deres “Viaplay Originals”.

Det har de åbenbart ikke.

ViaPlay Originals eksiterer fortsat - Den her bliver måske til en en Nent Original før premieren i 2020

I hvert fald ikke i Finland hvor “Cold Courage” skulle være på vej i optagelse, proppet til kanten med “finske stjerner” og “internationale skuespillere”.

Det er dog ikke ViaPlay der producerer men derimod Nordic Entertainment Group, hvilket – dermed – kunne ende med at betyde at denne “Viaplay Original” bliver til en “Nent Original” på et eller andet tidspunkt, før premieren i 2020.

ViaPlay Originals eksiterer fortsat - Den her bliver måske til en en Nent Original før premieren i 2020

“Cold Courage”, lover allerede nu at Pihla Viitala, John Simm og Jakob Eklund medvirker. 

Og nu hvor den er baseret på Pekka Hiltunens prisbelønnede kriminalroman ( Vilpittömästi sinun ) , burde der nok også være en del der har læst historien her i landet.

Eller som i det mindste har gættet at historien fungerer. Nu hvor den gør det i bogen.

ViaPlay Originals eksiterer fortsat - Den her bliver måske til en en Nent Original før premieren i 2020

De to ledende roller “Mari” og “Lia” spilles af Pihla Viitala (“Hansel & Gretel: Witch Hunters”) og Sofia Pekkari, der kommer fra Sverige, hvor hun mest laver teater.

Og så kigger John Simm og Caroline Goodall også forbi.

John Simm har du oplevet i “Doctor Who” og “”Collateral”.

Caroline Goodall havde ledende roller i “The Dressmaker” og var med i “Schindlers liste”.

Ellers kigger Antti Reini, Elmer Bäck, Jonna Järnefelt, Rea Mauranen, Antti Virmavirta og Jussi Nikkilä, samt Jakob Eklund, som du kender fra Johan Falk-filmene samt “Line of Duty” og “Peter Coonan” (“Love/Hate”).

Læs også  Masser af drama i 2019

Produktionen ser ud til at være lagt primært i London, hvor Lia møder Mari. 

Mari leder et team der “korrigerer misforhold for indflydelsesrige personer og store virksomheder ved at tage loven i egne hænder”.

Problemet ser ud til at være at “verden er fyldt med kriminalitet og kompetent bedrageri”, der er helt nyt for Lia, der det til trods “stiller spørgsmål om formålet retfærdiggør midlerne”.

ViaPlay Originals eksiterer fortsat - Den her bliver måske til en en Nent Original før premieren i 2020

Manus bliver skrevet af David Joss Buckley og Brendan Foley. 

Agneta Fagerström Olsson (der tidligere har instrueret “Wallander: Saknaden”, “Hammarkullen”) instruerer sammen med Kadir Balci (“Marry Me”).

Ud over London bliver der optaget i Dublin, Antwerpen og – naturligvis – i Finland.

Mathias Norrback, vd for Nordic Entertainment Group Finland siger:

 -Vores mål er først og fremmest at producere den bedst mulige underholdning til de nordiske lande, men også at bringe finsk ekspertise og finske historier ud i verden. Et projekt skal opfylde de højeste internationale kvalitetskriterier, starter han og bliver suppleret af Sanna Reunanen, Head of Viaplay Finland.

Hun forklarer:

 -Vi satser stort på at producere vores eget indhold, og “Cold Courage” er en vigtig tilføjelse til produktionen af vores nordiske originalserier. Vores mål er at tilbyde vores seere de bedst tænkelige nordiske dramaserier, og en produktion som denne, der hører til Finlands største, støtter udmærket op om dette mål, slutter hun.

Læs også  Nent Group prøver med dokumentarserie

Serien produceres af det finske produktionsselskab Luminoir sammen med irske Vico Fiolms, belgiske Potemkino og islandske Sagafilm Nordic inde over.

producent/producere er Markku Flink og Pauli Pentti fra Luminoir. 

Og nu hvor det ser ud til at “nogle” tror på det projekt er det Lionsgate der står for den internationale distribution udenfor de nordiske lande.

Der er planlagt otte episoder, og premieren er engang i foråret 2020.