DRs næste drama skydes i Assens

Der er åbenbart for langt til “Bjerringbro by night”, som en aldrende dansk musiker engang sang.

Derfor er DR i stedet taget til Assens, hvor de sammen med FilmFyn er gået igang med at producere “Fred til lands”, der skal optaget over de næste 6 måneder.

Som du måske har gættet det, er der tale om DRs kommende søndagsdrama, der er “på location” i Assens Kommune. 

Produktionen der allerede får premiere til efteråret, kommer dermed til at være endog meget “tæt på” for fynboer og i særdeleshed for borgerne i Assens Kommune, der i den færdige produktion burde kunne “genkende lokale locations på skærmen”.

DR ligger 6 måneders optagelse af Fred til lands i Assens

Bag det hele står produktionsselskabet Motor i co-produktion med DR Drama. 

Og nu hvor FilmFyn har begået deres “største investering hidtil i en TV serie”, er håbet at serien vil være med til at “skabe omsætning, arbejdspladser og synlighed på Fyn”.

“Fred til lands” er i den forbindelse skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye.

Dem kunne du kende fra “Rita” og “Hjørdis”.

Instruktør på serien bliver Louise Friedberg, der tidligere har instrueret “Herrens Veje”, “Borgen”, “Norskov” og endelig “House of Cards.

Jesper Morthorst fra Motor er glad og siger:

 -Vi startede optagelserne i sidste uge og vi har mildest talt fået en flyvende start, ikke mindst på grund af den åbenhed vi møder overalt i kommunen. Det er virkelig noget helt særligt at mærke den opbakning, slutter han.

Læs også  DR ligger lidt mere ud i byen

Folk der bare ikke kan vente til at det bliver TV efterår igen, kan glæde sig over at der her bliver produceret en “psykologisk dramaserie med en perlerække af skuespillere”.

Som eksempel kan seerne se frem til Lene Maria Christensen, Anders Juul, Marijana Jankovic, Claus Riis Østergaard, Morten Hee Andersen og Dar Salim. 

Og hvis det ikke er nok, er der også bud efter “mange unge talenter og nye ansigter, som seerne kan glæde sig til at opleve i en stor søndagsdramaserie”.

Serien kigger denne gang på “en flok borgere, der kæmper for noget, de har kært – en flok, der griber til selvtægt som den sidste udvej, da systemet fejler”. 

Jesper Morthorst forklarer videre:

 -En vigtig tematik for os, som står bag serien, er dog især også det fællesskab, der præger mange lilleby-samfund. Fordi man her har noget til fælles at kæmpe for, og hvor man bliver nødt til at lukke folk ind i sit liv, selvom det kan være svært. Serien er skabt med en stor kærlighed til de mindre samfund. Det er vigtigt for os at vise, at provinsen har meget at byde på, og ikke blot fortælle endnu en historie, der foregår i en af de større byer, slutter han.

Læs også  LiveU var ret meget på Vinter OL

Serien er planlagt til at blive på otte afsnit af en times varighed. 

Credits

Producent: Motor & DR

Producer: Jesper Morthorst & Rikke Lassen

Hovedforfattere: Marie Østerbye & Christian Torpe

Instruktør: Louise N.D. Friedberg

Fotograf: Martin Munch

Production Design: Thomas Greve & Heidi Plugge

Kostumier: Rikke Simonsen

Sminke: Katrine Tersgov 

FilmFyn er så venlige at løfte sløret for en promo for en af de tidligere produktioner der er optaget i regi med denne støtteordning.