Discovery har søgt sendetilladelser i Tyskland

(opdateret)
Hvis du er en af de helt store fans af Discovery Networks Danmark, har du måske bemærket at der sker ting og sager ude i den store verden.

Problemet er at Brexit truer, hvorfor et utal af TV stationer, herunder Discovery Networks Danmark, har søgt om at komme til at kunne sende fra andre lande end England.

Discovery Communications Deutschland, har således ansøgt om at komme til at sende en god del af koncernens Skandinaviske kanaler.

Konkret er ansøgningen om at sende fra Tyskland – i følge Communications Manager Casper Felt – dog ikke nået længere end til Discovery Communications Deutschland har søgt om tilladelse til at sende ( blandt andet ) de danske Discovery Networks Danmark kanaler fra Tyskland, hvis dette bliver relevant.

Discovery har konkret ansøgt om 19 TV licenser i Tyskland, der inkluderer alle de danske kanaler.

Som vi forstår det er det følgende kanaler der skifter ( sendetilladelse men ikke HQ eller andet, red. ) til Tyskland, her op til Brexit, hvilket jo burde betyde at de skal til at sende efter tyske regler. ( igen med mindre at kanalerne bliver i England, red. ) ( det er ikke afgjort endnu, hvad der kommer til at ske )

Flytningen – hvis den bliver til noget – vil formodentligt ikke betyde det mindste for de faste seere, der formodentligt ikke kan se at kanalerne pludselig bliver sendt efter tysk lov i stedet for engelsk.

Læs også  YouGov Discovery og YouSee uenige

Kanalerne er:

Kanal 4 HD (Danmark)

Kanal 5 (Danmark)

6’eren (Danmark)

Canal 9 (Danmark)

Eurosport 2 (Danmark)

Discovery Channel HD (Danmark)

TLC (Danmark)

Kanal 5 (Sverige)

Kanal 9 (Sverige)

Kanal 11 (Sverige)

Discovery Channel (Sverige)

TLC HD (Sverige)

MAX (Norge)

Fem (Norge)

Vox (Norge)

Eurosport Norge (Norge)

Discovery Channel HD (Norge)

TLC (Norge)

Discovery Channel (Finland)

BLM, ( Bavarian media authority ) der er den tyske version af OfCom, og altså dem der giver broadcastere lov til at sende – internationalt – efter – i dette tilfælde – Tysk lovgivning, beslutter sig for om de mange Discovery Communications Deutschland TV kanaler får lov til at sende, den 14. februar.

Det interessante er ellers at Discovery jo netop flyttede HQ til Holland i sidste uge, hvorfor alle gik og troede at størrelsen ville til at sende efter Hollandske regler.

Det viser sig nu ikke at være tilfældet.

Discovery er i den forbindelse ikke den første – tidligere engelsk baserede – broadcaster der har ansøgt om at sende via Tyskland.

Turner Broadcasting System er flyttet, ganske som NBC Universal også skulle være ude.

Fælles for alle koncernerne er at de primært arbejder “ude i verden”, samtidig med at de altså sender enkelte kanaler på deres “hjemme marked” ( der indtil den 14. februar fortsat er England for Discovery Networks Danmark.

Læs også  Aftalen om de Olympiske Lege fortsætter i 22 og 24

Noget tyder i den forbindelse på at netop Discovery, Turner og NBC Universal, flytter sammen, i netop München, hvilket ser ud til at være måden man bliver gode nok venner med BLM, til at kunne sende fra  Tyskland.

Discovery havde i den forbindelse ikke – nødvendigvist – have behøvedes at vælge München.

De kunne faktisk også være flyttet til Berlin, der har deres eget nævn på området.

Dette hedder MABB, som  sports streaming platformen DAZN har valgt at bruge i stedet.

Det fremgår ikke af historien om Discovery, vælger at lade deres andre pan europæiske kanaler flytte til Tyskland eller om planerne er at “komme lidt tættere” på de markeder de opererer på, uden altså at flytte ind på dem, fysisk.